| Tram Bright Brussels

Het lichtfestival Bright Brussels vindt dit jaar plaats van donderdag 10 tot zondag 13 februari. Voor die gelegenheid kunnen de MIVB-reizigers ‘s avonds een kunstwerk bewonderen in metrostation Schuman dat draait rond licht. Ze kunnen ook aan boord stappen van een speciaal verlichte tram op de lijnen 92 en 93.

Bright Brussels, het jaarlijkse lichtfestival in de hoofdstad, vindt dit jaar plaats van donderdag 10 tot zondag 13 februari. Het biedt drie routes aan: in de Koninklijke wijk, de Europese wijk en de Flageywijk.

Ook de MIVB neemt dit jaar deel aan het parcours. "Het is een goede gelegenheid om de hoofdstad opnieuw te doen leven en de reizigers van het openbaar vervoer een reiservaring te bieden waarbij licht centraal staat.

Lichtinstallatie in Schuman

Het werk 'Traces' van de designers van Hovertrone, zal te zien zijn in metrostation Schuman. De interactieve installatie maakt gebruik van nieuwe technologieën om bezoekers in staat te stellen een lichtgevende en gekleurde afdruk van hun bewegingen te maken op een zwart scherm.

Het kunstwerk wordt geïnstalleerd in de niet-betalende zone van het station en zal toegankelijk zijn vanaf de ingang aan de Wetstraat en de Froissartstraat. Het is te zien tijdens de hele duur van het festival, op donderdag en vrijdag van 19 tot 23 uur en op zaterdag en zondag van 18 tot 23 uur. Het Covid Safe Ticket is nodig om toegang te krijgen.

Verlichte tram

Voor Bright Brussels zal de MIVB ook een van haar trams in gekleurd licht hullen. Het voertuig wordt uitgerust met roze filters en zal tijdens de hele duur van het festival rijden op de tramlijnen 92 en 93.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni