Ook dit jaar geen Brussels Summer Festival: komt het ooit nog terug?

BSF 2018
© Eric Danhier
| Thirthy Seconds to Mars op het Brussels Summer Festival in 2018 (archiefbeeld).
© Eric Danhier
| Thirthy Seconds to Mars op het Brussels Summer Festival in 2018 (archiefbeeld).

Het Brussels Summer Festival werd afgelast in 2020 en er werd geen editie georganiseerd in 2021 en 2022. Ook dit jaar gaat het festival niet door. Officieel werd het muziekfestijn nooit opgedoekt, maar keert het dan ooit nog terug? "Het lijkt wel of het festival dood en begraven is," zegt de voormalige woordvoerder.

Het Brussels Summer Festival was geliefd vanwege de openluchtconcerten op een bijzondere locatie: hartje Brussel, tussen het Paleizenplein en de Kunstberg. Het festival was een vaste waarde in Brussel met 18 edities tot in 2019. In de jaren die daarop volgden, werd het festival afgelast of niet georganiseerd wegens corona. Ook vorig jaar ging het festival om die reden niet door.

Omdat het festival niet officieel is opgeheven, krijgt het Brussels Summer Festival nog aanvragen van muzikanten die er willen spelen. Filip De Groote was woordvoerder van Brussel Summer Festival toen dat nog actief was. "Ik heb het gevoel dat ze het festival stilletjes willen laten wegdeemsteren," zegt hij aan Het Nieuwsblad en bevestigt hij ook aan BRUZZ. Hoe het komt dat het festival niet is teruggekeerd na de coronapandemie is voor De Groote niet duidelijk.

Het festival wordt georganiseerd door de stadsvzw Brussels Major Events. Op het kabinet van burgemeester Philippe Close (PS) kan woordvoerster Wafaa Hammich in ieder geval geen uitleg geven. Ze verzekert dat het Brussels Summer Festival niet is opgeheven. Wanneer het festival dan zou terugkeren is niet duidelijk.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?