Thank God it's Friday: onze tips voor het weekend

Hoera, weekend! Kom te weten waarom je kids wél permanent op dat scherm mogen, vlei je neer op de meest kosmopolitische plek van Brussel en dans jezelf in een krump.

LITERATUUR/ Alessandro Baricco

Een tip voor jonge digital natives die vinden dat hun ouders te veel zagen over hun schermgebruik: koop die ouwelui het boek The game van de Italiaanse succesauteur Alessandro Baricco. Dan zullen die ouders eindelijk inzien dat hun schermverslindende kids de herauten van het nieuwe mensdom zijn.
6/3, 20.00, Bozar, www.bozar.be

1698 The Game alessandro-baricco

PODIUM/ Lezarts Danses Urbaines

Al enkele jaren krumpt Hendrickx zich een weg door én voorbij België. De 25-jarige danseres, die zich steevast laat opmerken op wereldkampioenschappen krump, is de ambassadrice bij uitstek voor deze spirituele afgeleide van hiphop, en als eregast op het festival Lezarts Danses Urbaines zal ze u betoveren.
7 & 8/3, KVS BOL, www.kvs.be

EAT & DRINK/ Bar Recyclart

Je kan zeggen dat Brussel een kosmopolitische stad is, maar er zijn maar weinig plekken die die spirit écht uitdragen. Waar je die wél zeker vindt, is in Bar Recyclart, in hun nieuwe Molenbeekse stek. De insteek is duurzaam, op sociaal en ecologisch vlak: in de keuken en zaal werken mensen in een tewerkstellingstraject, de keuken is veganistisch en inventief, en de bediening supervriendelijk! Lees hier wat wij ervan vonden.
Manchesterstraat 13-15, Molenbeek, 02-289.00.59, www.recyclart.be

1698 recyclart

EXPO/ Mondo cane

In Mondo cane, het ontspoorde Belgische paviljoen dat vorig jaar onze driekleur verdedigde op de Biënnale van Venetië, plaatsen de Brusselse kunstenaars twintig geautomatiseerde poppen in quarantaine in een eeuwig Bokrijk. Een geflipt portret van “een autistische maatschappij waar een terugkeer naar de traditie een verraderlijke ontsnappingsroute blijkt.”
> 24/5, Bozar, www.bozar.be

PARTY/ African Diplomat

African Diplomat is een manusje van alles: hij verzamelt platen, is kunstenaar, producer en dj. In zijn tweewekelijkse radioshow bij BRUZZ richt hij zijn pijlen op de Afrikaanse diaspora in België. Ook de party die hij nu organiseert in de Beursschouwburg focust op artiesten met Afrikaanse roots: Rokia Bamba, SHUNGU + Mambele, DTM Funk en M I M I + Amari. Maak je op om eens lekker ondiplomatisch hard te feesten.
6/3, 22.00, Beursschouwburg, www.beursschouwburg.be

1698 african diplomat

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?