Vlaamse en Brusselse cultuurorganisaties counteren Black Friday met Fair Saturday

© Danny Willems
| Onder meer het Kaaitheater doet mee aan Fair Saturday.

Meer dan 25 Vlaamse en Brusselse kunst- en cultuurorganisaties nemen op zaterdag 30 november deel aan Fair Saturday 2019. "Kunst en cultuur hebben elke dag een maatschappelijke impact. Dat vieren we op Fair Saturday", aldus de organisatoren.

Fair Saturday is een wereldwijde beweging die elke zaterdag volgend op de consumptiehoogmis van 'Black Friday' de verbindende sociale impact van kunst en cultuur centraal zet. Dit jaar valt het initiatief op 30 november. Kunstenaars en cultuurorganisaties van over de hele wereld zetten hun werking dan in het teken van een maatschappelijk doel naar keuze en geven zo een positief antwoord op Black Friday.

"Het protest op de recent aangekondigde besparingen op cultuur toont dat cultuur het hart van onze maatschappij raakt", zeggen Leen Laconte van Overleg Kunstenorganisaties (oKo) en Leen Vanderschueren van Vlaamse Cultuur- en Gemeenschapscentra (VVC).

"Cultuurmakers zijn verschilmakers. We hebben het hele jaar door maatschappelijke impact. Fair Saturday is een uitstekende gelegenheid om dat in de kijker te zetten."

Meer dan 25 Vlaamse en Brusselse organisaties nemen deel aan Fair Saturday, onder meer BUDA, Vooruit, STUK, Kaaitheater en CC De Grote Post. Vorig jaar bracht Fair Saturday wereldwijd meer dan 100.000 bezoekers op de been. Dit jaar zijn er over heel de wereld meer dan 600 evenementen gepland.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?