Waals-Brabant lonkt naar Mini-Europa

© PhotoNews
| Mini-Europa.

Een week na de aankondiging van het vertrek van Mini-Europa op de Heizel, kondigen de eerste nieuwe kandidaten om het park te verwelkomen zich al aan. Waals deelsenator André Antoine (CDH) ziet drie opties. Eigenbrakel zou de belangrijkste zijn.

Een verhuizing van Mini-Europa naar Eigenbrakel lag al eerder op tafel. Minister van Staat André Flahaut (PS) zag rond 2015 een perfecte match tussen de heropgewaardeerde Leeuw van Waterloo en Mini-Europa. Ook toen zette het Neo-project op de Heizel vraagtekens bij een langer verblijf van Mini-Europa in Brussel.

Maar destijds koos Mini-Europa-baas Thierry Meeùs toch voor een langer verblijf op de Heizel. Nu is dat voor Mini-Europa geen optie meer. Waals deelsenator André Antoine (CDH) ziet daarom kansen voor Waals-Brabant. Hij oppert in La Capitale Waver, Louvain-La-Neuve en Eigenbrakel als nieuwe locaties. "In Waver zou Mini-Europa complementair kunnen zijn aan Walibi en Aqualibi," aldus Antoine. "Symbolisch zou een verhuizing naar Louvain-La-Neuve, dat al heel erg openstaat voor Europa, kunnen tellen. Het is ook gemakkelijk bereikbaar per auto of trein. En in Eigenbrakel heeft de Europese geschiedenis een belangrijke wending genomen."

Alle opties open

Die laatste locatie lijkt alvast favoriet, moest het park naar Waals-Brabant komen. "Alle eisen waaraan zo'n locatie moet voldoen, zijn daar aanwezig," aldus Flahaut. Meeùs zelf sluit Waver alvast niet uit.

Maar de CEO van Mini-Europa houdt ook andere opties open. "Van de Belgische kust tot de Grotten van Han: alles is mogelijk."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?