| De nieuwe patisserie aan de Edith Cavellstraat in Ukkel.

Ban­ket­bak­ke­rij Wittamer opent tweede winkel in Ukkel

Glodie Mungaba
© BRUZZ
14/12/2022

Patisserie Wittamer, een begrip binnen en buiten Brussel, opent een tweede vestiging in Ukkel.

Wittamer bevindt zich al meer dan honderd jaar op de Grote Zavel en roept bij Brusselaars associaties op van botercroissants, brioches, taarten en macarons.

Sinds 2 december kunnen klanten niet alleen in het centrum van Brussel het betere bakwerk inslaan, maar voortaan ook in Ukkel. "Het is dezelfde productie, maar de setting is nieuw," vertelt Aurélie de Burbure, persverantwoordelijke voor Wittamer, aan BRUZZ.

De winkel in Ukkel verschilt wel qua interieurconcept. "De ruimte werd ingericht met donkerhouten wandkasten, een toog van zalmroze marmer en hoge plafonds voor perfect licht waarin de producten tot hun recht komen," legt de Burbure uit. "Ook de typische huisstijl werd aangepast, met uniforme kleuren, en nieuwe verpakkingen met minder karton en plastic."

Doorgegeven

Wittamer werd in 1910 opgericht door de gelijknamige Belgische familie. In 2021 gaf de derde generatie de familiegeheimen door aan nieuwe eigenaar Christophe Hureaux, die -volgens de website van de onderneming- de liefde voor het beste gebak nog verder wil verspreiden. Te beginnen dus met een gestroomlijnde huisstijl en de nieuwe winkel in Ukkel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni