Het dakterras van Bozar met zicht op de stad, op de rand van het gebouw wapperen vlaggen

| Solar, het dakterras van Bozar, is nog in opbouw.

Het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten Bozar opent vanaf 13 mei zijn dak voor het grote publiek. De rooftop Solar wordt een nieuwe hotspot voor een drankje en een uitzicht over Brussel.

Architect Victor Horta had in zijn oorspronkelijke plannen van Bozar altijd de bedoeling om de daken van het paleis open te stellen. De renovatie van het dakterras werd in september 2021 al voltooid. Initieel was de locatie er enkel voor privé-evenementen, maar enkele maanden later volgt er nu toch een publieke opening. Bozar liet door Les Organisateurs een totaalconcept op maat ontwerpen.

Solar Rooftop zal elke dag open zijn van 12 tot 23 uur en biedt aan de ene kant uitzicht op het Koninklijk Paleis en aan de andere kant over de benedenstad. Volgens Bozar is het de ideale plek voor een romantisch uitje, een borrel met vrienden, een bedrijfsfeestje of om af te spreken voor of na een Bozar-evenement. Het dakterras is gratis en zonder reservatie toegankelijk.

Tijdens de renovaties werd het dakterras zo trouw als mogelijk aan de originele plannen ingericht. De waterdichting en isolatie werden aangepakt en de hele vloer is bedekt met grote betonnen tegels. Daardoor is de rooftop 25 centimeter verhoogd. Aan de kant van de Ravensteinstraat werden de originele balustrades gerenoveerd en aan de kant van de daken van Bozar werden de balustrades gereconstrueerd op basis van oude plannen en foto's.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni