1705 BIER DELIVERY cantillon

1705 BIER DELIVERY cantillon

Brouwerij Cantillon gebruikt fruitafval voor sorbets, sauzen en worsten

ADD
© BRUZZ
02/12/2021

Twintig ton fruitafval van brouwerij Cantillon krijgt dankzij een samenwerking tussen verschillende spelers een nieuw leven als puree, die als basis kan dienen voor sorbet, sauzen en zelfs worsten.

Brouwerij Cantillon in Anderlecht gebruikt voor de bereiding van zijn lambiek- en geuzebieren ook krieken, frambozen en abrikozen. Jaarlijks produceert de brouwerij daardoor 20 ton afval, dat door Net Brussel wordt opgehaald en verwerkt. Dankzij de samenwerking van verschillende lokale Brusselse spelers krijgt dat afval nu een tweede leven. Het fruitafval wordt voortaan verwerkt tot fruitpuree, waarvan dan onder meer sorbets, sauzen of worsten worden gemaakt.

"Het afval van vers fruit werd bij Cantillon vroeger gewoon weggegooid", aldus Rob Renaerts van de organisatie 'Duurzame Consumptie' (CODUCO), die mee aan de wieg staat van het initiatief. "Maar wij recupereren dat nu, halen er de pitten uit en herwerken het tot een puree van krieken en frambozen."

'Lekker in combinatie met een kriek'

"Die puree zijn we beginnen aanbieden aan ijsbereiders. Zij gebruiken het voor een sorbet. Die is erg lekker in combinatie met een kriek. Maar koks gebruiken de puree ook om er sausjes mee te bereiden, en de puree wordt intussen ook verwerkt in het gehakt van worsten."

Het project is een initiatief van Coduco, Brouwerij Cantillon in Anderlecht en Spooneke.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni