| Op de hoek van de Baljuwstraat en de Louizalaan verschijnt binnenkort het café van Brussels Beer Project.

Brussels Beer Project opent tweede bar in Brussel

JP
© BRUZZ
29/04/2021

De Brusselse brouwers van het Brussels Beer Project openen een tweede bar in Brussel. Na de Dansaerstraat volgt in de zomer een nieuwe locatie in Elsene, op hoek van de Baljuwstraat en de Louizalaan.

Dat maakt Brussels Beer Project bekend op Instagram. De zoektocht naar een locatie voor de nieuwe bar is Dimitri Van Roy van het Brussels Beer Project.al een paar jaar bezig. De combinatie van voldoende oppervlakte en de locatie – liefst in Elsene of Sint-Gillis - maakte dat het even duurde.

De bar – tot voor kort Irish pub Michael Collins – komt met dertig bieren op de tap. Naast de eigen bieren zal het café ook Brusselse bieren verkopen van andere brouwers en een internationale selectie aanbieden. Ook zet Brussels Beer Project, in navolging van Brasserie de L’Ermitage en PastaMadre, houtovenpizza’s op de kaart. Die zouden dan gemaakt worden van het restproduct van het brouwen.

De renovatie moet de plek omtoveren in een bar met veel licht in de huisstijl van Brussels Beer Project. Er zal weinig zijn dat aan de voormalige Ierse pub herinnert. Wel blijft de mogelijkheid behouden om op de eerste verdieping voetbalwedstrijden te kijken, te beginnen met het EK voetbal vanaf juni, als de epidemiologische situatie het toestaat. Zo niet, dan zal het café vooral buiten op het terras mensen ontvangen.

Met deze nieuwe bar komt het totaalaantal cafés van Brussels Beer Project op vijf. Eerder werden in Tokio al een café geopend, net als op de Dansaerstraat in Brussel en in twee cafés in Parijs. Ondertussen is ook de bouw van de nieuwe brouwerij in Anderlecht begonnen. Nog dit jaar hoopt het Brussels Beer Project op die plek de eerste bieren te brouwen. Volgend jaar zou de beer garden dan voor bezoekers beschikbaar zijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni