Alain Maron (Ecolo), Minister van Klimaattransitie, Leefmilieu, Energie en Participatieve Democratie, bij de verbrandingsoven van Neder-Over-Heembeek

| Alain Maron (Ecolo), Minister van Klimaattransitie, Leefmilieu, Energie en Participatieve Democratie.

Brussels gewest lanceert zijn tweede Good Food-strategie

© Belga
20/09/2022

Brussels minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo) heeft dinsdag in het duurzaam restaurant Bel Mundo de tweede Good Food-strategie van het Brussels gewest uit de doeken gedaan. Tegen 2030 moet de hele toeleveringsketen zo geëvolueerd zijn dat alle Brusselaars toegang hebben tot duurzame voeding.

Binnen Good Food 2 zijn er een honderdtal concrete maatregelen die men tussen nu en 2030 graag verwezenlijkt wil zien.

Een Good Food-handelszaak in elke gemeente

Zo moet het aantal biologisch gecertificeerde ondernemingen in 2030 verdubbeld zijn, moet er in elke Brusselse gemeente per 6.000 inwoners minstens één Good Food-handelszaak zijn en wordt de dimensie Good Food opgenomen in de leerstof van beroepsopleidingen binnen de voedingssector.

"In Brussel is één job op twintig er eentje in de horecasector en één handelszaak op drie is een voedingszaak. De Brusselaars de mogelijkheid geven om de inhoud van hun bord te veranderen, gaat veel verder dan de voedingsmiddelen zelf. Het is in de eerste plaats een sociale, economische en milieukwestie", stelt minister Maron.

Maatregelen

De maatregelen binnen Good Food 2 zijn opgedeeld binnen vijf strategische assen. De duurzame voedingsstrategie wil agro-ecologische productie in Brussel en de omgeving versterken, duurzame voedingsketens ontwikkelen voor de bevoorrading van Brussel, een commercieel Good Food-aanbod garanderen, duurzame voeding voor iedereen betaalbaar maken en voedselverlies en -verspilling tegengaan.

Uiteindelijk moet een Good Food-voedingsregime zich uiten in een gezond en smakelijk bord, bereid met seizoensgebonden en lokale ingrediënten en met een sterke nadruk op fruit, groenten, peulvruchten, noten en granen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni