© Mêzon | Een gezin met een klein kindje dat eet in Mêzon.
BRUZZ Guide

Dit zijn de 10 beste adresjes in de Sint-Job-wijk

© BRUZZ
20/05/2022

De wijkengids van BRUZZ is terug, een handige kleine gids met adresjes uit 10 verschillende Brusselse wijken. Onze selectie bevat het beste op vlak van eten en drinken, cultuur, service en shopping. Vandaag serveren we onze tips voor de Sint-Job-wijk in Ukkel.

1. Mêzon

Mêzon omschrijft zichzelf als ‘the parent friendly bistronomy’. Vernieuwend! De aparte speelzaal, de bibliotheek of andere activiteiten zullen je kind(eren) een tijdje zoet houden. Het kindermenu is gezonder en meer gebalanceerd dan de typische spaghetti of hamburger.

  • Sint-Jobsesteenweg 388, 1180 Ukkel - @mezonfamille

2. Maison Dandoy

sint-job_dandoy_11_c_ute_otten.jpg
© Ute Otten | Dandoy toog gevuld met hun verschillende koekjes.

Maison Dandoy is een op-entop Brussels familiebedrijf, de koekjes worden nog steeds gebakken in hun atelier in Sint-Lambrechts-Woluwe. De klassieke speculaas is hun handelsmerk, maar de specialere koekjes – met gember of gezouten karamel – zijn net zo goed. Het oog voor detail is ongelofelijk! Het voelt aan alsof elk koekje gebakken, versierd en verpakt is, speciaal voor jou.

  • Sint-Jobsplein 22, 1180 Ukkel - @maisondandoy

3. Au Repos de la Montagne

au_repos_schermafbeelding_2022-02-07_om_17.39.14.png
© Au Repos de la Montagne | Interieur van Au Repos de la Montagne

Het is halsreikend uitkijken naar de eerste avondjes op het zonnige terras van Au Repos de la Montagne. Zeg niet dat wij het zijn geweest, maar de dagelijks verse en handgesneden frietjes maken heel het gerecht. Zwarte en witte tegels, houten caféstoelen en oude reclameborden aan de muur. Het authentieke interieur is op zichzelf al een bezoek waard.

  • Berg van Sint-Job 39, 1180 Ukkel - @aureposdelamontagne

4. Avijlvlakte

De Brusselse brouwerij ‘Bières des Quartiers’ creëerde een biertje met de morello-kersen uit de Avijlvlakte. Aan de rand van de vlakte bevinden er zich volkstuintjes, die door de bewoners opmerkelijk goed worden onderhouden. Deze weelderige groene ruimte van 8,7 hectare groot is maar een steenworp van het stedelijke Sint-Jobsplein.

  • Avijlvlakte, 1180 Ukkel

5. Hoeve van Ukkel

sint-job_la_ferme_duccle_33_c_ute_otten.jpg
© Ute Otten | Volwassene en kind kijken naar de schapen op de boerderij.

Centraal staat de hoeve van tweehonderd jaar oud, gerenoveerd en geschilderd in poederroze. De kinderen kunnen kennismaken met het traditionele boerenleven, de moestuin en brood leren bakken. Ezels, schapen, geiten enzovoort. De boerderij voelt als een dierentuin aan op het platteland, maar dan in hartje Ukkel!

  • Oude Molenstraat 93, 1180 Ukkel

6. Ventre Saint Gris

ventre_gris2_c_demoulin.jpg
© Demoulin | Martin en Rémi van Ventre Saint Gris voor de muurschildering van Denis Meyers.

Er waait een frisse wind door Ventre Saint Gris: Martin is het nieuwe gezicht in de zaal, Rémi (ex-La Paix) brengt de keuken naar ongeziene hoogte. Delen, ontmoetingen, reizen en de seizoenen zetten de toon voor een fijne en gastronomische keuken die onze telers respecteert. De graffiti muurschildering is naar de hand van Denis Meyers, wiens werk ook te zien is in de Marollen of op de See U site.

  • Diepestraat 10, 1180 Ukkel - @ventre_saint_gris

7. Gabrīella

Gabrīella is het kleine zusje van CŎCĪNA, de pastazaak aan het Tenboschpark en de pizzazaak aan het Flageyplein. De groene marmeren toonbank gevuld met vleeswaren, sauzen, salades en pasta is een lust voor het oog en voor de smaakpapillen. De beste Italiaan en ‘casamade’ eten met veel vegetarische opties.

  • Sint-Jobsesteenweg 666, 1180 Ukkel - @cocinabrussels

8. Forcado

forcado_c_brussels_kitchen.jpg
© Brussels Kitchen | Mini rijsttaartjes op een schotel.

Onverslagen nummer één in Pastéis de Belém, de heerlijke gebakjes met pudding uit Portugal. Na het succes op de Charleroisesteenweg werd een tweede Forcado geopend in Ukkel. Een tip! Plaats je bestelling en scoor punten op je volgende familiebijeenkomst of housewarming party.

  • Waterloosesteenweg 1210, 1180 Ukkel - @forcado1982

9. Kong

Hippe aanwinst voor de Waterloosesteenweg: de bao’s en wontons van Kong! De “Italian Scandal” is een romige burrata met sojasaus, sesamolie en gember, is gewoonweg overheerlijk. Comfort food voor een zondagavond. Heb je geen zin om ter plaatse te gaan? Je kan ook via Uber Eats bestellen.

  • Waterloosesteenweg 1186, 1180 Ukkel - @kong_bxl

10. Institut Bruno Lusatto

institut_bruno_lussato_c_visit.brussels.jpg
© Visit Brussels | Interieur van Institut Bruno Lussato.

Prachtige art-decovilla uit 1926, gebouwd door een leerling van Victor Horta en ingericht met Japanse meubelstukken en curiosa. De eigenaars openen hun deuren voor bezoekers en organiseren lezingen, concerten en zelfs theeceremonies. Vergeet de prachtig aangelegde tuin met beeldhouwwerken en decoratieve bomen niet!

  • Denneboslaan 52, 1180 Ukkel - @institut_bruno_lussato

BRUZZ Guide - Quartiers pt. 3

Voor het 3e jaar op rij gaan we op zoek naar de beste adressen in 10 Brusselse wijken. Hou hem dus zeker binnen handbereik en laat je leiden. Het wordt een festijn voor jouw zintuigen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie