Dit zijn de Brusselse winnaars in de nieuwste Gault & Millau

© PhotoNews
| De keuken van sterrenrestaurant Bon Bon in Sint-Pieters-Woluwe.

Sterrenrestaurant Bon Bon uit Sint-Pieters-Woluwe blijft op kop in de nieuwste gids van Gault & Millau, die vanaf deze week te koop is. Bon Bon deelt de eerste plaats met het Hof van Cleve in het West-Vlaamse Kruisem. Ze behaalden allebei een score van 19,5 op 20. Al zijn er nog Brusselse laureaten. BRUZZ ging alvast watertanden.

Het Italiaanse restaurant La Botte in Oudergem stijgt dit jaar naar een score 16 punten op 20. Daarmee komt het bij de top van de restaurants in België te horen. La Botte behaalt meteen de tweede beste score onder de Brusselse restaurants.

Gourmetrestaurant Brugmann in Hoog-Vorst wint de prijs voor het mooiste terras van het jaar in het hele land. Dat kijkt, zoals de naam zegt, uit op het Brugmannplein. Kevin Lejeune van La Canne en Ville in Elsene wordt dan weer bekroond tot beste jonge chef van het jaar, tenminste in het Brussels Gewest.

'Te ontdekken'

De laureaat in de categorie beste Aziatisch restaurant is dit jaar ook een Brusselaar. Topchef Saito Harumi van het Japanse restaurant Samouraï in de Wolvengracht gaat met de eer lopen.

Tenslotte stipt Gault & Millau nog enkele ontdekkingen aan in hun nieuwste gids. Het restaurant Ventre Saint-Gris in Ukkel eindigt in de top drie van beste prijs- en plezierverhouding. La Bonne Chère in de Ons-Heerenstraat in Brussel is één van de drie ontdekkingen van het jaar.

De prijs voor beste chocolatier van het jaar was al enkele weken geleden uitgereikt. Daar eindigde de Brusselaar Laurent Gerbaud bij de drie laureaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?