Sint-Pieters-Woluwe Christophe Hardiquest, chef van sterrenrestaurant Bon Bon
© PhotoNews | Christophe Hardiquest, chef van sterrenrestaurant Bon Bon

Brussels toprestaurant 'Bon Bon' sluit de deuren

ADD
© BRUZZ - Belga
31/01/2022
Updated: 31/01/2022 16.53u

Het bekende tweesterrenrestaurant 'Bon Bon' in Sint-Pieters-Woluwe sluit op 30 juni 2022 de deuren. Dat kondigt chef Christophe Hardiquest zelf aan op sociale media.

Lees ook: Foodvice: Bon Bon

In een bericht op Instagram legt Christophe Hardiquest uit dat hij zich "in een bijzondere periode van zijn leven bevindt," die hem "niet alleen in staat stelt om na te denken, maar ook om verlangens en verzuchtingen te versnellen."

Na twintig jaar in de keukens van Bon Bon aan de Tervurenlaan in de gemeente Sint-Pieters-Woluwe is het voor de gevierde chef tijd om de bladzijde om te slaan. Hardiquest beklemtoont dat de sluiting van het restaurant niet gezien moet worden als een nederlaag. "Ik ben gelukkiger dan ooit en heb geen financiële of gezondheidsproblemen. Ik heb gewoon wat vrijheid nodig. Mijn restaurant stond mijn verdere ontwikkeling een beetje in de weg," geeft hij toe.

Hardiquest voegt eraan toe dat hij zijn job nog altijd met passie doet en in de kookpotten zal blijven roeren. "Ik weet alleen nog niet hoe, maar het zal vol verrassingen zitten. De sluiting van dit restaurant is geen einde, maar het begin van een nieuw hoofdstuk," aldus nog de topchef.

Adviserende rol

Sinds de start van de pandemie sloeg de Waal naar eigen zeggen aan het bezinnen. Hij is ervan overtuigd geraakt dat gastronomie en het restaurant van morgen gebaseerd moeten zijn op een nieuw bedrijfsmodel en een aanzet moeten geven om onze consumptiepatronen te veranderen. "Ik wil op dezelfde voet verder doen als vandaag, maar op een andere manier," vervolgt Hardiquest, die naar eigen zeggen denkt aan een adviserende of coachende rol en aan onderzoek en ontwikkeling. "Het is als springen zonder een parachute, maar ik wil mijn knowhow delen."

Bon Bon opende twintig jaar geleden de deuren in een pand aan de Brusselse Louizalaan en verhuisde daarna naar een kleine buurtbistro in Ukkel. In 2004 kreeg het etablissement een eerste Michelinster. Enkele jaren later verkaste Bon Bon naar de Tervurenlaan in Sint-Pieters-Woluwe en in 2013 volgde een tweede Michelinster. In de Gault & Millau heeft het restaurant een score van 19,5 op 20.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie