Geen schadevergoeding voor cafébazen van Brussels Gewest

© PhotoNews

De Brusselse burgerlijke rechtbank heeft besloten dat de Brusselse cafébazen die eerder een klacht indienden tegen het Brussels Gewest geen recht hebben op een schadevergoeding. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs dat de cafébazen werkelijk gediscrimineerd zijn ten opzichte van hun Vlaamse collega’s.

De Federatie van Cafés van België (Fedcaf Belgium) en elf Brusselse cafébazen stapten drie weken geleden naar de burgerlijke rechtbank om een bijkomende schadevergoeding te vragen van het Brussels Gewest.

In Brussel ontvingen bedrijven die omwille van de coronamaatregelen gedwongen moesten sluiten een premie van 4.000 euro per maand. Vlaanderen kende eenzelfde premie toe, maar verhoogde dat bedrag met 160 euro per sluitingsdag. Vlaanderen maakte dus een onderscheid tussen de verschillende sectoren, die elk op een ander moment mochten heropenen. Brussel deed dat niet.

Daar ging het Brussels Gewest volgens Fedcaf en de cafébazen in de fout, maar de burgerlijke rechtbank spreekt dat nu dus tegen. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs dat de belangen van de cafébazen werkelijk geschaad zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?