Google weet waar u wilt eten

© Ivan Put
| Little Delirium Café

Google Maps bestaat 15 jaar. En daarom lijstte het de vijf best beoordeelde restaurants, cafés en bezienswaardigheden van het Brussels gewest op. Wie had er de meeste vijfsterrenbeoordelingen?

Dat Google Maps tegenwoordig meer is dan een kaart alleen, mag genoegzaam bekend zijn. Je vindt er routebeschrijvingen voor verschillende voertuigen, kunt er huizen bekijken via Streetview en, belangrijk voor veel mensen, je vindt er beoordelingen van andere gebruikers van bijna alle handelszaken. Veel toeristen baseren hun citytrip op basis van Google reviews.

Ter ere van de 15de verjaardag van Google Maps, stelde de techgigant een top-5 restaurants, cafés en bezienswaardigheden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op. De ranking is gebaseerd op het aantal vijfsterrenbeoordelingen. Valt op? Het zijn vooral de plaatsen die wij als 'toeristisch' zouden klasseren, die hoog scoren.

Top-5 restaurants:

 1. The Lobster House
 2. Tonton Garby
 3. Nuetnigenough
 4. My Tannour
 5. La Piola Pizza

Top-5 cafés:

 1. Delirium Café
 2. Moeder Lambic Fontainas
 3. Poechenellekelder
 4. The Dominican
 5. Goupil Le Fol

Top-5 toeristische attracties:

 1. Grote Markt
 2. Jubelpark
 3. Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen
 4. Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele
 5. Ter Kamerenbos

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?