Google weet waar u wilt eten

© Ivan Put
| Little Delirium Café

Google Maps bestaat 15 jaar. En daarom lijstte het de vijf best beoordeelde restaurants, cafés en bezienswaardigheden van het Brussels gewest op. Wie had er de meeste vijfsterrenbeoordelingen?

Dat Google Maps tegenwoordig meer is dan een kaart alleen, mag genoegzaam bekend zijn. Je vindt er routebeschrijvingen voor verschillende voertuigen, kunt er huizen bekijken via Streetview en, belangrijk voor veel mensen, je vindt er beoordelingen van andere gebruikers van bijna alle handelszaken. Veel toeristen baseren hun citytrip op basis van Google reviews.

Ter ere van de 15de verjaardag van Google Maps, stelde de techgigant een top-5 restaurants, cafés en bezienswaardigheden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op. De ranking is gebaseerd op het aantal vijfsterrenbeoordelingen. Valt op? Het zijn vooral de plaatsen die wij als 'toeristisch' zouden klasseren, die hoog scoren.

Top-5 restaurants:

 1. The Lobster House
 2. Tonton Garby
 3. Nuetnigenough
 4. My Tannour
 5. La Piola Pizza

Top-5 cafés:

 1. Delirium Café
 2. Moeder Lambic Fontainas
 3. Poechenellekelder
 4. The Dominican
 5. Goupil Le Fol

Top-5 toeristische attracties:

 1. Grote Markt
 2. Jubelpark
 3. Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen
 4. Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele
 5. Ter Kamerenbos

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?