1736 kortjes Goudblommeke

Goudblommeke in Papier heropent begin mei met nieuwe uitbater

Fauve Deldime
© BRUZZ
15/04/2023

Het mythische kunstenaarscafé in de Cellebroersstraat heropent midden mei, zo vernam BRUZZ. Het OCMW van de stad Brussel, eigenaar van het gebouw, heeft na een oproep voor nieuwe huurders een uitbater gevonden. Gilles Lantez, eigenaar ook van Brasserie Verschueren in Sint-Gillis, neemt de fakkel over.

De opstapelende kosten door corona waren de finale doodsteek voor het Brussels café, dat in augustus vorig jaar de boeken neerlegde. Bovendien liep ook de huurovereenkomst op zijn einde. Het OCMW Brussel, eigenaar van het gebouw, lanceerde daarom een oproep voor een nieuwe uitbater.

Gilles Lantez, tevens eigenaar van Brasserie Verschueren in Sint-Gillis, zag de opportuniteit ervan in, en stelde zich kandidaat. Met succes, zo blijkt, want hij wil tegen midden mei opnieuw de deuren van het iconische kunstenaarscafé openen.

Procedures respecteren

Lantez: “De man waarmee ik brasserie Verschueren uitbaat, wilde het Goudblommeke vijftien jaar geleden al eens overnemen, toen het voor de eerste keer failliet werd verklaard. Maar hij werd destijds niet weerhouden als kandidaat-overnemer. Dus toen het OCMW Brussel een paar maanden geleden de zoektocht startte, moesten hij noch ik lang nadenken.”

goudblommeke-gevel.jpg

| Brussels gedenkplaatje op de gevel van het Goudblommeke

Het OCMW wilde iemand met ervaring binnen de horeca-sector, en die het Goudblommeke wilde respecteren in zijn patrimoniale waarde. Lantez bevestigt dat hij niets zal veranderen aan het typische interieur, dat zowel Brusselaars als toeristen mateloos weet te boeien.

Lantez zal het Goudblommeke vooral in de markt zetten als een café met een interessante bierkaart. "Maar ik heb zeker respect voor de vorige uitbaters die ook eten serveerden.”

Mensen kunnen zich verwachten aan een mooi evenement om de heropening te vieren, zegt Lantez tot slot. Hij mikt ergens op midden mei.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni