Pierre Marcolini

Meester-chocolatier Marcolini lijst zijn favoriete Brusselse adresjes op

JC
© BRUZZ
05/12/2018

Pierre Marcolini, het bekendste culinaire uithangbord van Brussel, heeft nu zelf een gids met zijn favoriete adressen opgesteld. Naast restaurants en cafés leert hij je ook waar je de beste ingrediënten haalt.

De meester-chocolatier werkte samen met zijn vriend en culinair journalist Réné Sépul aan de gids. Na anderhalf jaar ligt hun boek nu eindelijk in de rekken. Het valt uiteen in drie delen. Er is een deel gewijd aan de beste Brusselse restaurants, eentje aan de beste cafés en in het derde deel geven de heren aanbevelingen over waar je best je ingrediënten koopt.

181205_Réné Sépul Pierre Marcolini Boek La Bonne Adresse

| De auteurs tonen trots hun culinaire gids.

De nadruk voor de cafés en restaurants ligt voor Marcolini en Sépul niet zozeer op sterrenzaken. Het duo selecteerde vooral degelijke restaurants waar je met vrienden een hapje kan eten.

Zo staat het nieuwe hippe Aziatische fusionrestaurant Old Boy in de lijst naast het Italiaanse Certo en de brasserie Les Petits Bouchons.

Ook in het tweede deel, gewijd aan cafés en wijnbars, kiezen de auteurs niet zozeer voor prijzenpakkers. Daar ligt de focus eerder op cafés met kleinere Brusselse brouwerijen op de kaart, zoals Moeder Lambic Original in Sint-Gillis.

Koken op z'n Brussels

Toch is het vooral het derde deel dat de gids uniek maakt. Daar lijst het duo op waar je de beste ingrediënten koopt. Slagers, markten, kruideniers en bakkers. Ze verdienen allemaal een plaatsje in de gids. Verweven door het boek vind je trouwens een hoop recepten: van witloof uit de oven tot een stevige spaghetti bolognese. Zo weet je ook meteen wat klaar te maken met je verse ingrediënten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Resto & Bar , Pierre Marcolini , gids , restaurants , café

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni