Nieuwe biobierbar op Luxemburgplein

Het Belgische biobiermerk Ginette, vorig jaar gekocht door biergigant AB Inbev, krijgt een eigen bar op het Luxemburgplein. Het café vervangt de populaire sportbar Fat Boys.

Ginette Bar
© Axel Cleenewerck via Biere Grand Cru
| De Ginette Bar komt op het Luxemburgplein, dat vooral populair is bij Eurocraten die er na hun werk komen drinken. In Eurojargon heet dat 'pluxing', naar de Franstalige naam van het plein.

In de loop van februari is het Luxemburgplein een café rijker: de Ginette bar. De bar, genoemd naar het gelijknamige biobiermerk, zal enkel artisanale bieren schenken van eigenaar AB Inbev.

De biergigant kocht het Waals-Brabantse Ginette in 2016 om zijn bierportefeuille groener en jonger te maken. En bij een nieuw bier hoort ook een nieuw café.

De locatie van de nieuwe bar is niet onomstreden. Tot 2015 huisde er de populaire sportbar Fat Boys. De uitbaters van die bar trokken in 2016 nog naar de handelsrechtbank om de beëindiging van de huurovereenkomst met AB Inbev aan te vechten.

Protest

Het is niet de eerste keer dat de horecastrategie van de brouwersgigant op weerstand stuit. Ook het populaire café le Coq op het Fernand Cocqplein of enkele volkse cafés op het Vrijheidsplein moesten plots sluiten omdat de eigenaar andere plannen had met de locaties.

Beide sluitingen leidden tot protest van stamgasten en buurtbewoners.

De biobrouwers van Ginette laten het niet aan hun hart komen. "Bio is te vaak gelinkt aan een serieuze boodschap. Wij maken er onze missie van om mensen plezier te laten maken in een feestelijke sfeer," zegt Damien Coels van de brouwerij.

De nieuwe bar moet open gaan in februari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?