Pop-up CHeesy voor kaaskroketfanaten: ‘12 unieke interpretaties van iconisch gerecht'

MVDH
30/09/2023

Vanaf vier oktober opent CHeesy een maand lang de deuren in Elsene om hulde te brengen aan het “ultieme comfortfood”. Op de kaart van de pop-up: een resem nieuwe en ambachtelijke kaaskroketten ontwikkeld door Belgische topchefs en kaasmeesters.

Krijg je maar geen genoeg van een goede dampende kaaskroket met een smeuïge binnenkant en krokant korstje? Dan is CHeesy aan de Lesbroussartstraat 48 jouw nieuwe adres.

Binnenkort opent de populaire wijnbar Rebel aan Flagey er namelijk zijn deuren voor vier duo's van chefs en kaasmeesters. Vier weken lang zullen zij niets anders doen dan experimenteren met het traditionele gerecht en pogen er de ultieme versie van te bereiden. Onder hen bevindt zich onder meer chef Grégoire Gillard van het Brusselse Barge die zal samenwerken met de kaasexperts van La Fruitière.

Hanna Deroover en Bénédicte Bantuelle van Flamme in Sint-Gillis slaan dan weer de handen in elkaar met kaashandel Sœurs. In totaal zullen zo twaalf unieke interpretaties van de kaaskroket de revue passeren.

Het initiatief werd op poten gezet door de organisatie Kaas uit Zwitserland, het internationale competentie- en promocentrum voor Zwitserse kaas. Niet verwonderlijk dus dat alle chefs voor hun creaties gebruik zullen maken van Zwitserse kazen: van een Gruyère of Emmentaler tot een Raclette du Valais of kruidige Appenzeller.

Kroketten met een elegante gemarmerde kaas of toch liever een bloemige korst met romige kern? "Het moeilijkste zal zijn om een keuze te maken", belooft CHeesy alvast.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni