De Belga Queen van Antoine Pinto.

Het bekende restaurant Belga Queen is failliet verklaard, schrijft zakenkrant L'Echo. Het restaurant zat al langer in financiële problemen, en toen moest de coronacrisis nog komen.

De Belga Queen van de Portugese Belg Antoine Pinto was een van de bekendere restaurants van Brussel. De eigenaar zelf sprak in 2017, toen BRUZZ aanwezig was bij het 15-jarige jubileum van het restaurant aan de Wolvengracht, van een must-see. "Als je Brussel bezoekt, moet je erlangs." Er was een uitgebreide kaart met, ondanks het chique kader, redelijk democratische prijzen.

BRUZZ was aanwezig bij het 15-jarige jubileum van de Belga Queen.

Maar een jaar na dat jubileum moest het restaurant bescherming tegen zijn schuldeisers aanvragen. In 2016 maakte het restaurant 200.000 euro verlies op een omzet van 4,5 miljoen euro. Destijds werden de voetgangerszone, de aanslagen in Brussel en de lockdown na de aanslagen in Parijs als oorzaken voor de financiële problemen aangehaald.

Toen moest de coronacrisis dus nog komen. L'Echo schrijft nu dat het restaurant failliet verklaard is. Wie belt naar het algemeen nummer van Belga Queen, wordt meteen doorgeschakeld naar een voicemailbericht waarin wordt gezegd dat het restaurant momenteel "tot nader order gesloten is wegens technische problemen".

In 2020 zou een verlies geleden zijn van 300.000 euro, waardoor de totale schuldenberg zou zijn opgelopen tot 1 miljoen euro. Donderdag zou het personeel, op de loonlijst zouden nog 35 werknemers staan, op de hoogte gebracht zijn. In de komende dagen wordt een curator aangesteld.

Rechtzetting: in een eerdere versie van dit artikel stond dat het restaurant sinds de eerste coronasluiting niet meer was open gegaan. Dat klopte niet, het stuk werd aangepast.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni