| De vennoten Quoc-Huy Tram en Dattien Pham, voor hun nieuwe zaak.

Viva M'Boma wordt Foocha: een Aziatisch eet- en theehuis

Bram Van Renterghem
© BRUZZ
18/07/2022

Zeg niet langer Viva M'Boma maar Foocha: een Aziatisch eet- en theehuis waar je terecht kunt voor hartige gerechten, thee en patisserie. "Een concept dat nog niet bestond in Brussel," zegt Quoc-Huy Tram, een van twee oprichters. Het pand wordt nu volop verbouwd. De opening is voorzien voor augustus.

Foocha is een samentrekking van food (eten) en cha (thee). Op het menu staan onder meer dumplings, gefrituurde kip en noedels. Maar er er zijn ook diverse drankjes op basis van thee, en gebak. "Het is een theehuis op Chinese wijze," zegt Tram, "een concept dat in Brussel nog niet bestond, maar dat we tijdens onze reizen door Zuidoost-Azië vaak tegenkwamen."

De Viva M'Boma had het al een tijdje moeilijk. Quec-Huy Tram en zijn vennoot Dattien Pham hebben de zaak eind vorig jaar overgenomen van de gebroeders Zorsu, maar het duurde even eer alles rond was. Intussen is de zaak dicht voor werken. De opening is voorzien voor augustus. "Althans, dat proberen we," lacht Quoc-Huy Tram.

Een chef-kok voor Foocha hebben de Brusselaars met Chinees-Vietnamese roots intussen al gevonden.

Passie

Zowel Quec-Huy Tram als Dattien Pham werken als consultant en doen dit dus bovenop hun 9-to-5-job. "Maar we zitten er wel bovenop en alle beslissingen gaan via ons," klinkt het. Daarbij kunnen ze beroep doen op de ervaring van hun familie. De ouders van Tram runnen al decennialang restaurant An Nam in Doornik. De broer van Pham is de zaakvoerder van het bekende Yi Chan aan de Beurs.

Foocha is niet de enige Aziaat in de buurt, en daar is soms kritiek op. Maar daar trekt Quec-Huy Tram zich weinig van aan. "We weten waarvoor we gaan. Voor de renovatie trekken we een behoorlijk budget uit, en we steken er zelf veel energie in. We doen dit dan ook niet echt voor het geld maar uit passie, en omdat we geloven dat dit interessant concept in Brussel een kans maakt. Toen er een handelszaak in het centrum van Brussel vrijkwam, hebben we dan ook niet getwijfeld."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar , restaurant , Aziatische keuken , Vlaamsesteenweg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni