De 98e editie van het autosalon van Brussel opent vrijdag de deuren voor het grote publiek. Prinses Astrid zal het salon donderdagnamiddag officieel inhuldigen. Donderdagavond volgen nog een 'avant-première' en openingsavond. Zoals traditioneel in de pare jaren gaat het om een "groot" autosalon, voor auto's, gemotoriseerde tweewielers en zachte en gedeelde mobiliteitsoplossingen. Organisator Febiac hoopt opnieuw de kaap van een half miljoen bezoekers te ronden.

In tegenstelling tot veel autosalons elders in de wereld, weet het salon van Brussel de autobouwers wel nog warm te maken voor deelname. Alle traditionele autoconstructeurs tekenen present, net als bijna alle merken van gemotoriseerde tweewielers. En er zijn zelfs enkele nieuwe spelers op de markt, die voor het eerst deelnemen aan de Brussels Motor Show.

Alternatieve energiebronnen

De 98ste editie van het salon van Brussel is alvast een recordeditie op het vlak van exclusiviteit. Nooit eerder werden zoveel nieuwigheden aan het Belgische publiek voorgesteld. En nooit eerder bevatte de lijst van deze primeurs zoveel voertuigen die door "alternatieve" energiebronnen aangedreven worden.

Ook tijdens deze editie van het salon wordt weer een reeks animaties georganiseerd. Zo kunnen bezoekers een trip naar het autosalon van Genève winnen als ze de juiste volgorde van de top 7 voor de Car of the Year verkiezing kunnen voorspellen, is er opnieuw een testpiste voor micromobiliteit (hoverboards, elektrische steps, monowheels ...) en kunnen kinderen van 3 tot 12 jaar zich op een testbaan uitleven met elektrische minicrossers.

Dream Cars

Zeven paleizen van Brussels Expo worden komende editie ingenomen door autoconstructeurs, waarvan een paleis voor de Dream Cars-tentoonstelling. Die expo van droomwagens, waarvoor bezoekers een supplement van 7 euro betalen, telt veertig podia en toont ook een Belgische auto, de Krugger FD, die door Fred Krugger werd ontworpen en gebouwd in zijn atelier in de provincie Luik.

Een ticket voor het autosalon kost 15 euro voor volwassenen. Voor een bezoek op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 januari wordt 5 euro korting gegeven. Kinderen tot 5 jaar mogen gratis binnen. Meer informatie op www.autosalon.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Laken , Events & Festivals , autosalon 2020

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni