| Brosella in het Groentheater in het Ossegempark

Brosella Festival van 1 tot 3 juli in Lakense Ossegempark

© Belga
29/03/2022

De 46ste editie van het Brosella Festival vindt plaats van 1 tot 3 juli in het Ossegempark in Laken. Het festival wil een forum bieden aan alle soorten jazz en 'urban etno'. Op drie podia staan zo'n 18 concerten op het programma. Vrijdag 1 juli staat in het teken van 100 jaar Toots Thielemans (1922-2016), wat dit jaar uitgebreid gevierd wordt in Brussel.

De jonge talenten Eliott Knuets en Jonathan Collin, maar ook grote namen in de jazz als Bram De Looze, Teun Verbruggen, Yannick Peeters en Philippe Thuriot, zullen composities van Toots Thielemans naar eigen inzichten herinterpreteren.

Er is verder Jef Neve en Teus Nobel in duo en een finale met de WDR Big Band.

Op zaterdag 2 juli speelt de groep Bab L' Bluz zijn alternatieve Marokkaanse blues en stelt het Brusselse kwintet Sonico hun versie van de Argentijnse tango voor. Uit Marseille komt de mannelijke polyfonie groep Lo Cor de la Plana, een referentie van de hedendaagse Occitaanse muzikale creatie.

Verder is ook de Italiaanse groep Bella Ciao van de partij. De zondag staat in het teken van jazz, klassiek, groovy dan wel elektronisch.

Op het podium staan onder meer Jaga Jazzist, Brandee Younger, genomineerd voor de Grammy Awards, de New Yorkse Or Bareket of het Lara Rosseel Quintet.

De voorgestelde ticketprijs is indicatief, mensen kunnen besluiten om minder te betalen afhankelijk van hun financiële situatie. De toegang voor kinderen onder 12 jaar is gratis.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni