Fuse

| Discotheek Fuse in de Marollen

Fuse viert 28ste verjaardag na lange coronasluiting

AAB
© BRUZZ
14/04/2022

Het icoon van de Brusselse nachtscene Fuse blaast dit weekend 28 kaarsjes uit. Het is voor de nachtclub de eerste keer dat hij zijn verjaardag kan vieren in twee jaar tijd, door de coronasluitingen. Voor deze editie werd er beroep gedaan op grote namen uit de techno-wereld, zoals Mall Grab en KI/KI.

Nog geen plannen dit weekend? Het icoon van de Brusselse nachtscene Fuse viert deze week zijn verjaardag in stijl. Van vrijdag 15 april tot zondag 17 april pakt de club uit met veteranen van de dj-scene. Tijdens deze tweedaagse komen onder anderen Mall Grab en Nastia beats draaien tot zonsopgang. Fuse-residents en legendes DJ Pierre en DC Salas zijn voor de speciale gelegenheid ook van de partij.

Zaterdag is het de beurt aan KI/KI, Jensen Interceptor, Julian Muller en producer Caiva om elk hun set te komen spelen. “We hebben twee jaar onze verjaardag niet kunnen vieren, het leek ons daarom de perfecte gelegenheid om eens te pronken met klassenamen uit de techno-scene,” zegt Steven Van Belle, creatief directeur bij Fuse.

De Fuse werd opgericht in 1994 door Thierry Coppens en Peter Decuypere. De nachtclub groeide uit tot een vaste waarde van de nachtscene in Brussel en de rest van het land. Fuse verwelkomde doorheen de jaren de grootste DJ-namen, zoals Daft Punk, Laurent Garnier of onze eigen Charlotte De Witte. “De kwaliteit van de muziek is erg belangrijk voor ons, meer dan het decor. Mensen die hier komen weten vaak al wie ze gaan horen. Het is net als naar een concert gaan,” verklaarde Coppens in een oud interview met Le Soir.

Als één van de voorlopers van de techno-scene in Brussel, heeft de Fuse doorheen de jaren zijn plaats als één van de grootste clubs in België bewezen.“Ik denk toch dat we ondanks het feit dat techno-clubs veel populairder zijn geworden, toch nog steeds een van de grote namen zijn gebleven. Dat getuigt van de goeie muziek die er in ons etablissement gedraaid wordt,” aldus Van Belle. De club is volgens haar medewerkers nog steeds een referentie voor oud en jong. “We blijven even toegankelijk voor feestgangers die er al 28 jaar bij zijn als bij nieuwkomers.”

"We hebben doorheen heel ons bestaan onze identiteit behouden, we hebben altijd gefocust op de progressieve underground-scene"

Steven Van Belle, creatief directeur Fuse

In zijn bijna 30-jarig bestaan heeft de club veel verschillende trends, genres en crisissen zien voorbijkomen. “We hebben doorheen heel ons bestaan onze identiteit altijd behouden, we hebben altijd gefocust op kwaliteitsvolle muziek en op de progressieve underground-scene. Dat is wat ons als club zo aantrekkelijk maakt,” zegt Van Belle.

Veiligheid

De nachtclub kende eind vorig jaar wel problemen. Uit getuigenissen op de Instagram-pagina van #BalanceTonBar bleek dat een vrouw gedrogeerd en verkracht zou zijn geweest. Fuse nam, na kennis van het incident, maatregelen om de veiligheid van haar bezoekers te garanderen. Zo beëindigde het de samenwerking met de medewerkers die slecht reageerden op het incident.

“Veiligheid is een topic waar in heel het nachtleven veel meer aandacht voor is gekomen, we zetten hard in op de veiligheid van onze feestgangers,” stelt de club. Zo is er een awareness-team dat als aanspreekpunt dient voor mensen die zich onveilig voelen of getuigen zijn geweest van (seksuele) agressie.

FUSE 28Y BIRTHDAY WEEKENDER
15 > 17/04, Fuse, Blaesstraat

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni