eindejaar 2019

Heizel viert Nieuwjaar: dj-set, lichtanimatie en vuurwerk

© michaeluytersp
| Vuurwerk boven het Atomium.

Voor het vierde jaar op rij kan je het nieuwe jaar inzetten op de Heizel. Onder de feeërieke bollen van het Atomium voorziet Brussel-Stad dinsdagavond een dj-set, lichtanimatie en een twintigtal minuten vuurwerk. Als klap op de vuurpijl krijg je nog een streepje muziek.

Vanaf 21.30 uur draait dj Simon LeSaint dansplaatjes onder begeleiding van lichtanimaties. Dat gaat door tot het aftelmoment is aangebroken om middernacht. Daarna volgt een vuurwerkspektakel van 18 minuten, waarna Simon LeSaint de dj-boot opnieuw in gang steekt.

Feest begint om 21.30 uur

Om de voorbereidende werken vlotter te laten verlopen, gaat de Heizelsite vanaf 18 uur dicht. Pas om 21.30 uur zal de esplanade van het Atomium toegankelijk zijn. Wie het vuurwerk wil zien, moet ten laatste om 23 uur in de feestzone arriveren.

Feestvierders kunnen de site betreden via de Bouchoutlaan, de Atomiumlaan, de Dikkelindelaan en het Sint-Lambertusplein. Aan die ingangen zullen er veiligheidscontroles plaatsvinden. Rugzakken, grote objecten en glazen voorwerpen zijn verboden.

Gratis parking C

De organisator raadt iedereen aan om met het openbaar vervoer te komen. Vanaf middernacht zal het MIVB-net gratis zijn. De Noctis-bussen rijden op 1 januari om het halfuur van 0.30 tot 5 uur.

De dichtstbijzijnde metrohaltes (van lijnen 2 en 6) zijn Houba-Brugmann, Stuivenberg, Koning Boudewijn en Heizel. Nabijgelegen tramhaltes zijn Esplanade (lijn 3, 4 en 7), Stadion (lijn 51) en Eeuwfeest (lijn 7 en 19). De nachtbussen van De Lijn (bus 245) stoppen aan halte Koning Boudewijn.

Wie toch met de wagen komt, kan de auto vanaf 17 uur gratis op parking C laten staan. De Eeuwfeestlaan, de Esplanade en de Miramarlaan, de Keizerin Charlottelaan, de Boechoutlaan en de Atomiumlaan zullen van 31 december om 7 uur tot 1 januari om 5 uur afgesloten zijn voor het verkeer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?