LEGO opent Discovery Centre in Brussel

lego_discovery_centre.png
© LEGO Group
| De ingang van het nieuwe Lego Discovery Centre in Dockx Bruxsel.
© LEGO Group
| De ingang van het nieuwe Lego Discovery Centre in Dockx Bruxsel.

Het LEGO-belevingscentrum opent op 24 juni voor het grote publiek in Docks Bruxsel. Kinderen en hun familie zijn welkom om samen te spelen in de gloednieuwe Brusselse hotspot, waar LEGO uiteraard centraal staat.

Het Lego Discovery Centre zal meer dan 3.000m² groot zijn en wordt het allereerste next generation LDC in de wereld. Gasten kunnen zich een weg banen door twaalf zones; van bouwavonturen tot interactieve ritten. Er komt onder meer een DUPLO-park, 4D-bioscoop en LEGO Café.

Over de keuze voor Brussel, zegt Justin Platt, Chief Strategy Officer bij Merlin Entertainments: “Als een van de meest prikkelende en dichtbevolkte steden, waar bovendien veel families wonen, is de Europese hoofdstad de ideale plek om consumenten de mogelijkheid te geven om zich uit te leven in hun passie voor LEGO.”

Master Model Builder

Een maand geleden won Sieber Bulteel tijdens een bouwwedstrijd op het Brick Factor event de titel van Master Model Builder, dé spilfiguur en het gezicht van LDC. Hij zal duizenden kinderen begeleiden en helpen bij het bouwen op talrijke workshops. Bulteel is niet de enige die in het nieuwe belevingscentrum zijn droombaan zal uitoefenen. Uiteindelijk zullen er 40 tot 45 mensen tewerkgesteld worden.

Om de capaciteit in het nieuwe LEGO Discovery Centre te beheren wordt gewerkt met gereserveerde online tijdsloten, zo kan iedereen rekenen op een onvergetelijk bezoek. De ticketverkoop start op 5 mei via de website van het Lego Discovery Centre.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?