Nature Trail Series organiseert nieuwe Brussels Nature Run

© Jasmijn Post / BRUZZ
| Het Laarbeekbos is deel van het parcours.

Op zaterdag 29 en zondag 30 mei organiseert Nature Trail Series de Brussels Nature Run. Deelnemers kunnen een parcours volgen langs de groene noordwestelijke rand van onze hoofdstad.

De Nature Trail Series, een verzameling van groene loop- en wandelevenementen in ons land, organiseert een nieuw evenement: de Brussels Nature Run. Het nieuwe parcours bevindt zich in het groene, noordwestelijke deel van onze hoofdstad, met start en finish aan de gemeentelijke basisschool Poelbos in Jette.

Een van de trekpleisters op de nieuwe Brusselse route is het Laarbeekbos. Met een opppervlakte van 34 hectare het grootste bosgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. “Het is fascinerend hoe snel je weg van de wereld en de drukke stad bent en je in een groene biotoop en tussen de velden bevindt," vertelt VRT-journalist Tim Verheyden in een persbericht.

Volgens Brussels minister Sven Gatz is deze nieuwe Run de ideale manier om de 'draad van het gewone leven terug op te nemen'. "Dankzij deze honderd procent coronaveilige organisatie zal iedereen de verbluffende en groene noordwestelijke kant van Brussel kunnen ontdekken. Ik ondersteun meer dan ooit verantwoorde initiatieven die lichaamsbeweging koppelen aan de ontdekking van onze mooie regio," aldus de minister.

Lopers en wandelaars kunnen op 29 en 30 mei een tocht van 9,16 of 26 km volgen. Er wordt rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen, dus deelenemers vertrekken in verschillende waves tussen 8.30u en 15u.

https://www.sport.be/brusselsnaturerun/run/nl/
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?