Ook Bozar zet samenwerking met dertigtal externe medewerkers stop

© Belgaimage
| Ignace De Breuck: “Pas wanneer we opnieuw grotere evenementen kunnen organiseren dan voor 200 man, hebben we de hulp van de externe werknemers weer nodig.”

Na Ancienne Belgique en Botanique zet nu ook Bozar de samenwerking met externen stop. Het gaat over een dertigtal medewerkers met tijdelijke contracten die afliepen in mei en juni. “We hebben hen volledig uitbetaald, maar kunnen de contracten nu helaas niet meer verlengen,” aldus Ignace De Breuck, hoofd van HR bij Bozar.

De Ancienne Belgique moest begin augustus noodgedwongen 200 tijdelijke contracten van stagehands, securitypersoneel, horecapersoneel en andere technici beëindigen. Een dag later communiceerde Botanique dat ook zij de samenwerking met freelancers on hold zetten.

Nu is het de beurt aan Bozar, die een dertigtal tijdelijke contracten niet meer zal verlengen. “Negentig procent van onze tijdelijke werknemers zijn studenten of mensen met nog een andere job die ons team af en toe komen versterken,” legt De Breuck van Bozar uit. In totaal werken er 275 vaste werknemers voor Bozar.

Financiële situatie

“Het is geen gemakkelijke financiële situatie, dus moeten we nu de focus leggen op het betalen van onze vaste werknemers,” vertelt hij. “Pas wanneer we opnieuw grotere evenementen kunnen organiseren dan voor 200 man, hebben we de hulp van de externe werknemers weer nodig.”

Op dit moment mogen cultuurhuizen op evenementen binnenshuis 200 bezoekers hebben en in openlucht 400. Daarnaast moet het publiek een meter afstand van elkaar kunnen bewaren en moet iedereen een mondmasker dragen. Uitzonderingen op die regels kunnen worden aangevraagd bij de lokale overheid. "Bozar is van plan een aanvraag in te dienen om onze capaciteit toch op te krikken op een veilige manier," zegt De Breuck.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?