review

Birds of Prey: fun met punkster Margot Robbie

Onze score


Van de geflopte superslechterikenfilm Suicide squad hebben we twee dingen onthouden. Jared Leto was een behoorlijk onnozele Joker, en Margot Robbie redde de meubelen als Harley Quinn, het geschifte vriendinnetje van de bekendste Batman-schurk.

Met die tweede stelling zijn veel fans het eens. De actrice uit The wolf of Wall Street, I, Tonya en Bombshell bleek zich enorm geamuseerd te hebben met de rol van gevaarlijke, zotte punkster die kickt op geweld en de schreeuwerigste kermiskleren die je kan vinden. Omdat de superheldenfabrieken eindelijk inzien dat ze te lang hebben nagelaten om ook vrouwelijke helden en schurken het zoeklicht te gunnen, lag de weg open voor een solo van Harley Quinn.

De volledige titel – Birds of prey: and the fantabulous emancipation of one Harley Quinn – verraadt al een beetje dat ze leert op eigen benen te staan. Ook nevenpersonages Black Canary, Huntress, Renee Montoya en Cassandra Cain emanciperen, maar verwacht geen feministisch traktaat. Regisseur Cathy Yan trekt de funkaart en kiest zonder aarzeling voor cartoonesk geweld, snoepkleuren en leuke actiescènes. Birds of prey overschaduwt Suicide squad vlotjes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?