| Lukas Dhont met zijn dankwoord voor de Grand Prix, naast de jonge Belgische acteur Eden Dambrine (archiefbeeld).

'Close' van Lukas Dhont genomineerd voor European University Film Award

© Belga
06/10/2022

De nieuwe film 'Close' van de Belgische regisseur Lukas Dhont is een van de vijf genomineerden voor de European University Film Award (EUFA). De winnaar wordt op 7 december bekendgemaakt.

De European University Film Award is een van de prijzen die wordt uitgereikt door de European Film Academy. De prijs bestaat sinds 2016 en het zijn Europese universiteitsstudenten die de winnaar kiezen.

De genomineerde films zullen vertoond en besproken worden in 25 universiteiten verspreid over 25 landen. Elke universiteit zal haar favoriet kiezen. Begin december zal per universiteit een student deelnemen aan een driedaagse deliberatie in Hamburg. Zij zullen een winnaar kiezen. Wie dat geworden is, wordt op 7 december bekendgemaakt, enkele dagen voor de European Film Awards Ceremony, die op 10 december plaatsvindt.

Dhont neemt het met 'Close' op tegen de Spaans-Italiaanse film 'Alcarras' van Carla Simón, de Pools-Italiaanse 'EO' van Jerzy Skolimowski, de Noorse 'The Eclipse' van Nataša Urban en 'Triangle of sadness' van de Zweedse regisseur Ruben Östlund.

'Close' is de Belgische inzending voor de Oscars. De film ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes, waar het aan de haal ging met de Grand Prix van de jury. Op 11 oktober opent de film Film Fest Gent en vanaf 2 november is 'Close' te zien in de Belgische zalen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni