Girl haalt 100.000 bezoekers op twee weken

Girl, het langspeeldebuut van Lukas Dhont, is een kassasucces.

Girl, het filmdebuut van Lukas Dhont, haalt vandaag/woensdag zijn 100.000ste bezoeker. En dat na amper twee weken in de Belgische bioscopen, de film kwam in de Belgische bioscopen uit op 17 oktober. Ook in Frankrijk heeft de film al meer dan een kwart miljoen bezoekers gehaald sinds zijn release daar op 10 oktober. Dat meldt de filmdistributeur Lumière.

Na Frankrijk heeft Girl dus ook zijn afspraak met de Belgische bioscoopbezoeker niet gemist. Zeer uitzonderlijk daarbij is het feit dat een film van bij ons zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië weet te scoren, en een zeer ruim publiek bereikt.

In Nederland komt Girl in de zalen vanaf donderdag 1 november. En vanaf 16 januari komt hij in roulatie in de Amerikaanse bioscopen. Sinds de wereldpremière in Cannes, waar Girl bekroond werd met vier prijzen waaronder de Caméra d'Or voor beste debuut, is Girl bezig aan een indrukwekkende internationale festivalcarrière.

De teller van internationale filmprijzen klimt stilaan naar de 20. Girl mag als officiële Belgische Oscarinzending ook een gooi doen naar de Academy Award voor Beste Niet-Engelstalige Film. Girl vertelt het verhaal van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?