review

Hope gap: geen nieuwe Marriage story

Onze score

In Hope gap probeert regisseur William Nicholson eerlijk te getuigen over een huwelijk zonder sprankel of muziek, maar hij deinst terug voor te grote donkerte en diepgang.

Om Marriage story van Noah Baumbach hartverscheurend te vinden, hoef je geen echtscheiding te hebben overleefd. Dat is wellicht wel het geval voor dit goedbedoelde maar afgeborstelde echtscheidingsdrama met de magnifieke Engelse krijtrotsen als decor en meer dialoog dan het doorsneetoneelstuk.

Een leerkracht die graag bijdraagt aan de uitbreiding van Wikipedia verlaat na 29 jaar zijn huwelijk met een godvruchtige dichteres. Hun alleenstaande zoon probeert er voor beide ouders te zijn. Vooral zijn achtergelaten moeder heeft het moeilijk met de abrupte scheiding. Ook al maakte het huwelijk niemand gelukkig, toch wil zij ervoor vechten. Ze houdt haar woede, frustratie en teleurstelling niet binnensmonds.

De Amerikaanse Annette Bening drinkt lekker veel thee om voor Britse te kunnen doorgaan en amuseert zichzelf en ons met het afvuren van behoorlijk snibbige of sarcastische oneliners. Scenarist-regisseur William Nicholson probeert eerlijk te getuigen over een huwelijk zonder sprankel of muziek, maar deinst terug voor te grote donkerte en diepgang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?