Review
Score: 3 op 5

The Hunger Games-prequel: gesneden koek voor de fans

Niels Ruëll
15/11/2023

The Hunger Games zijn terug van weggeweest met de prequel The Ballad of Songbirds and Snakes. Verwacht niets nieuws. Maar is dat zo’n slecht nieuws?

Acht jaar na Mockingjay – Part 2 duikt een nieuwe aflevering in The Hunger Games op. De vaak geïmiteerde maar zelden geëvenaarde, dystopische Young Adult-franchise doet verder zonder haar grootste troef: Jennifer Lawrence. Zij werd wereldberoemd als boogschutter Katniss Everdeen die rebelleert tegen het terreurbewind van president Coriolanus Snow.

The Hunger Games zonder Jennifer Lawrence? Het lijkt op champagne zonder bubbels, een spotvogel zonder lied. De prequel The Ballad of Songbirds and Snakes wordt dan ook vrij lauw onthaald door de pers.

The Hunger Games zonder Jennifer Lawrence? Het lijkt op een spotvogel zonder lied. Deze prequel is nochtans geen draak

Het is nochtans geen draak. Het topteam achter de camera - met ondermeer uitstekende kostuum- en decorontwerpers - is niets verleerd. De grimmige, donkere ondertoon voelt vertrouwd aan. Viola Davis neemt met verve de rol van excentrieke en duivels gamemaker op zich.

Het verhaal, opnieuw ontleend aan schrijfster Suzanne Collins, draait om de jongvolwassen Coriolanus Snow. Tijdens de afschrikwekkende hongerspelen waarin jongeren elkaar tot de dood moeten bekampen voor het oog van de tv-camera’s moet hij de mentor zijn van een jongedame uit het verpauperd District 12. Winstkansen lijken tot zijn frustratie miniem. Maar de kleurrijke Lucy Gray Baird, een glansrol voor Rachel Zegler uit West Side Story, blijkt een gave voor muziek en massaentertainment te hebben. Dat biedt opties.

De prequel is gesneden koek voor wie van de reeks houdt en helemaal niets vernieuwend verwacht.

In de bioscoop vanaf 15 november

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni