review

Hustlers: paaldansen met Jennifer Lopez

Onze score

Jennifer Lopez heeft de hit beet die haar carrière harder nodig had dan RSC Anderlecht overwinningen.

Jubelende recensenten aan de andere kant van de oceaan voorspellen de diva een Oscarnominatie. Maar dat valt nog af te wachten, want Hustlers is wel een leuke, verrassende kraakfilm met flink wat girlpower, maar het is niet de nieuwe Goodfellas noch materiaal voor eindejaarslijstjes. Regisseuse en scenariste Lorene Scafaria baseerde zich op een stuk uit New York Magazine over strippers die samenspanden om de bankrekeningen te plunderen van chauvinistische, rijke mannen die zich alles menen te mogen veroorloven.

De 50-jarige J.Lo speelt een veterane die veel meer charisma heeft dan de concurrentie en nog altijd veel beter paaldanst. Samen met een jongere bewonderaarster die ze onder haar vleugels neemt, begint de wolvin van Wall Street de geile, gortige mannen te pluimen die het gewoon zijn de gewone mens te pluimen. Enkele flauwe grappen en wat gemoraliseer drukken de pret niet noemenswaardig.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?