review

Le bonheur des uns: jaloersmakende cinema

Onze score

Le bonheur des uns is een Franse komedie over jaloezie met fijne acteurs als Bérénice Bejo en Vincent Cassel, maar we missen de humor waarmee regisseur Olivier Assayas zijn vorige film Doubles vies liet sprankelen.

Best mogelijk dat iemand die plots succes kent, kapsones krijgt. Maar voor hetzelfde geld is daar niets van aan en het is de omgeving die het moeilijk heeft met een onverwacht moment de gloire. Rond dat laatste fenomeen is een Franse komedie opgetrokken met vier fijne acteurs die gevatte dialogen naar waarde schatten en een aardig stukje toneel kunnen spelen.

In plaats van blij te zijn dat Léa (Bérénice Bejo) het initiatief heeft genomen een roman te schrijven die vervolgens uitstekend blijkt te verkopen, zijn zowel haar man (Vincent Cassel) als een bevriend koppel (Florence Foresti en François Damiens) nukkig en jaloers.

Gevaar om in slaap te vallen is er op geen enkel moment. De kans om te glimlachen met de kleine kantjes van de mens is er regelmatig. Maar we missen de spitsvondigheden waarmee Olivier Assayas zijn schrijverskomedie Doubles vies liet sprankelen. En mogen we opmerken dat het niet vanzelfsprekend is om je de behoorlijk burgerlijke besognes aan te trekken van Fransen die niets te kort komen. Of zijn we nu gewoon jaloers?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?