review

Marriage Story: huiveringwekkend

Onze score


Zelfs wie The squid and the whale (2005) gezien heeft en dus weet dat Noah Baumbach een banaal onderwerp als scheidingen kan omzetten in cinema, zal schrikken van het bij momenten huiveringwekkende Marriage story.

De regisseur en scenarist toont hoe een echtscheiding in de Verenigde Staten een kruisweg kan zijn die je je grootste vijand niet toewenst. Een theaterregisseur en een actrice nemen zich voor om de scheiding in der minne te regelen. Maar omdat zij terugkeert naar Los Angeles en hij in New York wil blijven, is er een groot dispuut over het hoederecht over hun achtjarige zoon. De situatie escaleert. Peperdure gehaaide echtscheidingsadvocaten (Laura Dern, Ray Liotta, Alan Alda) zijn de enige winnaars van een zinloze oorlog.

De aaneenschakeling van discussiescènes verveelt niet omdat Scarlett Johansson en Adam Driver goochelen met de dialogen en er allebei in slagen om de kijker voor zich te winnen. Enkele surreële toestanden smeken om een grijns, maar het is de tragiek die je hartzeer bezorgt. De tragiek van twee mensen die elkaar graag gezien hebben, geen slechte bedoelingen hebben en elkaar door omstandigheden toch kapot maken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?