Alternatieve muziektempel Magasin 4 verlaat huidige zaal met reeks slotfeesten

© Magasin 4
| Magasin 4

Nog tot begin februari kan Magasin 4 concerten organiseren op de huidige locatie aan de Havenlaan. De zoektocht naar een nieuwe, tijdelijke locatie verloopt intussen moeizaam, al hoopt Magasin 4 om tegen september opnieuw concerten te kunnen organiseren.

Dat Magasin 4 het huidige pand tegenover Thurn & Taxis moest verlaten was al even bekend. De concertzaal moet binnenkort gesloopt worden om plaats te maken voor het toekomstige Becopark. Zeshonderd meter verder ten noorden van het nieuwe park zal Magasin 4 in 2024 een nieuwe zaal krijgen. Liefhebbers van hardcore, metal, punk en ska kunnen nog enkele weken terecht op de huidige locatie, tot Magasin 4 de zaal in februari moet verlaten. De alternatieve muziektempel belooft nog drie stevige feestweekends.

"We hadden reeds een aantal bands geboekt voor de maand januari, maar toen we onze limietdatum te horen kregen zijn we gestopt met onze normale programmering en zijn we onze drie grote slotfeesten beginnen op te zetten," zegt coördinator van Magasin 4 Christophe Masson. "We wilden, anders dan op onze verjaardagsconcerten, ons vooral richten op Belgische bands waar we van houden, vrienden, groepen van onze vrijwilligers, ook groepen die deel uitmaken van het verhaal van de Magasin 4. Die avonden gaan dan ook wat minder coherent zijn dan anders bij Magasin 4, maar niet minder feestelijk."

De slotfeesten vinden plaats in de laatste twee weekends van januari en het eerste weekend van februari. Op het programma staan ronkende namen uit Brussel en België als Neptunian Maximalism, The Progerians, Galvanize, Krakenizer, Length of Time en PEGA. Verwacht noise, punk, elektro, metal en psychedelica, maar ook andere specialiteiten van Magasin 4 als black metal en doom.

Nog geen tijdelijke locatie

De zoektocht naar een nieuwe tijdelijke locatie in afwachting van 2024 gaat intussen verder, al verloopt die moeizaam. Magasin 4 krijgt hulp van onder meer de Brusselse ontwikkelingsmaatschappij Citydev, maar een succes heeft dat nog niet opgeleverd. Midden januari gaat Magasin 4 een van de opties bezoeken, in Anderlecht.

"Van alle plekken die ons werd voorgesteld zou dit de beste locatie zijn," aldus Masson. "Het pand komt vrij in april. Wij hopen dat we de optredens kunnen hernemen in september. Dat klinkt ver weg, maar om alles klaar te krijgen en te kunnen boeken is tijd nodig."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?