Camping 58 wordt ook fuiflocatie

SD
© BRUZZ
10/02/2023
Updated: 10/02/2023 14.20u

De Vlaamse Gemeenschapscommissie investeert 10.000 euro extra in Camping 58 om onder meer de licht- en geluidsinstallatie op punt te stellen. Zo wordt de zaal van de 'slowtravel'-camping een van de fuiflocaties in Brussel die de VGC aanbiedt.

Camping 58 bevindt zich vlak naast het Atomium en beschikt over een grote zaal. Volgens de VGC is die geschikt voor de organisatie van evenementen. "Het is een originele en grote locatie waar jongeren een plek vinden om samen te komen,” klinkt het. In de zomer kan je er ook kamperen.

De subsidies zullen naast een licht- en geluidsinstallatie voor de fuifzaal ook dienen om de plaats beter te beveiligen en te isoleren.

De VGC wil de Brusselse jeugd de kans geven om gebruik te maken van de aangeboden zalen op fuiven.brussels. De website die de locaties bundelt telt intussen 15 zalen, verspreid over het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Via het jongerenfonds À Fonds kunnen jongeren overigens financiële steun krijgen voor het organiseren van een evenement.

Nachtleven

"Camping 58 wil jongeren en andere feesters een plek aanbieden waar ze op een originele en grote locatie kunnen samenkomen," zegt Bram De Ridder, initiatiefnemer van Camping 58, "om het Brusselse nachtleven op een open en veilige manier te maken en te beleven. In de zomer zelfs met een overnachtingsplek."

"Jongeren moeten kunnen uitgaan en feesten, ook in het hart van de stad,” zegt VGC-Collegelid voor Jeugd Pascal Smet. “Daarom werkt de Brusselse jeugd- en cultuursector eraan om hun ruimtes ter beschikking te stellen en zo de toekomst van ons bruisend nachtleven te verzekeren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Muziek, Camping 58, fuiflocaties, Pascal Smet, College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni