Eerste namen Les Nuits bekend

© Marie Deteneuille
| David Numwami is een van de artiesten die Les Nuits dit jaar kleur mag geven

De Botanique geeft een eerste lading namen vrij voor Les Nuits, dat dit jaar opnieuw plaatsvindt in september.

Onlangs werd al aangekondigd dat Les Nuits, het stadsfestival in en rond de Botanique, net zoals vorig jaar werd verplaatst naar het najaar. Vandaag is de eerste rist namen vrijgegeven.

De Botanique pakt alvast uit met een mooie affiche. Het zwaartepunt ligt op Franstalige artiesten. Uit eigen land zijn dat onder meer Girls In Hawaii, YellowStraps, It It Anita en de Brusselse chansonvernieuwer David Numwami. Het Brusselse future r&b-duo Juicy doet het met een orkest, met The Brums staat het Luikse STUFF. er op de planken. Mis zeker ook niet het jonge, kleurrijke Brusselse duo Coline & Toitoine.

Uit Frankrijk is er onder meer de excentrieke baardmans Sébastien Tellier, die pas nog samen met Angèle Britney Spears onder handen nam. En verder ook Camille, Yelle en Videoclub.

Voor het alternatievere werk moet je bij de Nederlandse luitspeler Jozef Van Wissem zijn, die in 2013 de award voor beste soundtrack in de wacht sleepte voor zijn bijdrage aan de film Only lovers left alive van Jim Jarmusch, en This Is the Kit, de fabelachtige folkpopband van de Parijs-Britse Kate Stables.

Veelbelovend is het jonge grut. Met Ashley Morgan (in een ander leven dj van rapper Dvtch Norris), Roméo Poirier, Emy en Lala &ce is het alvast uitkijken naar nieuw talent dat de komende jaren de muziekscene zal kleuren. UIt de rapscene is het uitkijken naar onder meer Geeeko en Eddy Ape.

De voorbije maanden zat de Botanique niet stil. Meer dan vijftig artiesten mochten er op residentie en gaven er afsluitend een livestreamconcert. Les Nuits wordt hopelijk de grote terugkeer naar het livecircuit.

Les Nuits
8 > 26/9, www.botanique.be

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?