Eerste virtuele show in 'Nouvelle Belgique' kent kinderziektes

Zwangere Guy als avatar in de Nouvelle Belgique

Gisteren heeft Zwangere Guy de Nouvelle Belgique, de nieuwe virtuele concertzaal van de AB, ingewijd. De Brusselse rapper trad, ondanks technologische problemen, live op voor een kleine duizend fans.

De Nouvelle Belgique, de digitale concertzaal van de AB, is gisteren geopend door de Brusselse rapper Zwangere Guy. De rapper werd voorzien van een motion capture-pak waardoor Zwangere Guy kon interageren met de fans, die zelf ook hun eigen avatar konden creëren, met andere aanwezigen praten in de chat en zelfs virtueel door de lucht vliegen.

Zo’n 1200 fans kochten een ticket voor het optreden, maar door technische problemen met de server kon niet iedereen binnen op Yabal, het gaming-platform waarop het concert werd gehouden.

“De toestroom van de fans was volgens Yabal ingecalculeerd en zou niet voor problemen zorgen. We zijn dus natuurlijk een beetje teleurgesteld dat niet iedereen is binnengeraakt,” vertelt Jens Van Den Wyngaert, woordvoerder van de AB. “Het is een groot experiment en natuurlijk komen er dan kinderziektes boven. Het ligt aan ons om eerst te evalueren wat er exact is misgegaan voor we nieuwe concerten organiseren."

Uiteindelijk volgden 963 mensen de show op Yabal. Voor de mensen die niet binnenraakten werd via Youtube een livestream beschikbaar gemaakt. Iedereen die een ticket had, krijgt via mail ook nog een link om het integrale concert te herbekijken.

1748 AVATAR zwangere guy POSE 10
De avatar van Zwangere Guy
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?