Frédéric Maréchal, directeur van de Botanique

| Frédéric Maréchal is de nieuwe directeur van de Botanique .

Frédéric Maréchal wordt nieuwe artistiek directeur van Botanique

SD
© BRUZZ
25/04/2023

Frédéric Maréchal volgt Paul-Henri Wauters op als algemeen en artistiek directeur van Botanique. Dat werd maandag beslist door de raad van bestuur.

Maréchal was de huidige directeur van het cultureel centrum René Magritte in Lessen (Lessines). Hij volgt Paul-Henri Wauters op, die binnenkort op pensioen gaat en blijft aan voor een termijn van vijf jaar, eenmaal vernieuwbaar.

Volgens een selectiejury, die deels bestond uit externe experts had Maréchal "zowel de muzikale kennis als de managementkwaliteiten die nodig waren om het roer over te nemen".

Tijdens een overgangsfase zal Maréchal zijn huidige projecten in Lessen nog kunnen afmaken, om voor de zomer nog de fakkel over te nemen van Wauters.

'Capaciteit van de zalen vergroten'

“Paul-Henri Wauters en zijn teams hebben van Le Botanique een referentielocatie gemaakt in de Franstalige, Belgische en internationale culturele scene," zegt Aline Godfrin, voorzitter van de raad van bestuur van Botanique.

"Dankzij een voorbeeldig beheer heeft de Botanique zich in de best mogelijke omstandigheden kunnen ontwikkelen. Een deel van de winst werd opnieuw geïnjecteerd in de renovatie van de serres van dit erfgoedjuweel. Er wordt ook gewerkt aan het vergroten van de capaciteit van de zalen," klinkt het verder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni