Onze BRUZZ ICE Residents zitten niet stil dit weekend, op verschillende plaatsen in de stad nemen ze de decks of het podium over. Zeker de moeite om eens te gaan checken dus. Bovendien ga je je broek er niet aan scheuren, want slechts één event is betalend, je telt er €12,50 neer voor de inkom.

VRIJDAG 18 NOVEMBER

AFRIT 10 - 10Y De Brusselse Jeugdhuizen

10 jaar bestaan = 10 uur feesten, dat is toch hoe ze het bij de Brusselse Jeugdhuizen zien. Om aan die 10 uur te geraken, start het goed gevulde programma al om 18u met speeches (én vooral met een receptie). Daarna is het de beurt aan 100% Brussels talent en daarbij mag de bezieler van het collectief en radioshow Moedertaal, Daan LeBlanc, uiteraard niet ontbreken. De avond wordt afgesloten met beats van dj's Louis Vogue, Rrita Jashari b2b Phonetics en Zouzibabe. La Vallée in Molenbeek is the place to be deze vrijdag, en als we goed gerekend hebben, stopt het feest rond 4u. Voor de inkom betaal je een vrije bijdrage.

TRENDY • 5 YEARS ANNIVERSARY • BLOODY LOUIS

Het regent verjaardagen deze vrijdag, want ook de grootste hip hop party van Brussel is jarig. TRENDY heeft 5 jaar op de teller staan en dat vieren ze in stijl. BRUZZ ICE Resident Ekany, die je iedere woensdag hoort in Kultura, zet samen met Armel Bizzman, RNDZVS, Jeune RV en Trendy Soundsystem de Bloody Louis in vuur en vlam. Een ticket kost je €12,50 en kan je kopen via deze link.

ZATERDAG 19 NOVEMBER

Le Reservoir bar invite Rebel up & Friends

Iedere twee weken hoor je op dinsdagavond tussen 23u en middernacht Rebel Up op BRUZZ ICE. Rebel Up is een collectief en label dat al 10 jaar global sounds in de verf zet, gaande van wereldmuziek tot electronic bass. Daarnaast hebben ze vooral ook een grote goesting om feestjes te organiseren. Zaterdag is de Reservoir bar, in het hartje van de Marollen, de feestzaal bij uitstek met op het menu: roots, dub, cumbia, afro, arabesque, global sounds, bass en nog veel meer. Geserveerd door dj's Freedo Figh, SebCat en Rafael Aragon. Volledig gratis.

Shaft Crew at Café Maison du Peuple

Een nieuwe disco-funk scene laten ontspruiten in Brussel, dat is het doel dat het collectief SHAFT Crew voor ogen heeft. Wie daar graag getuige van wil zijn, is deze zaterdag welkom in café Maison du Peuple op de Parvis in Sint-Gillis voor een all night take-over.

????? ???????@ Antidote

De Brusselse beatmaker Peter Clinton heeft een tweewekelijkse radioshow op maandagavond tussen 22u en 23u. In 2014 ontdekte hij zijn passie voor beatmaking en sindsdien is hij een iconisch figuur in de Belgische beatmaking scene. Jazz, rap, r&b, broken beat en zijn Congolese roots vormen zijn voornaamste invloeden. Go check it out in Antidote deze zaterdag, gratis en voor niets.

Club 1030 Editie #2

Op vrijdag niet op Afrit 10 geraakt om LeBlanc te zien shinen on stage? Geen nood, je krijgt vanavond een herkansing op Club 1030 in Schaarbeek! Club 1030 wil jonge artiesten uit Brussel en de rand de kans geven om als professionals op een podium te staan. LeBlanc wordt vergezeld door 'femme capable' Soussiya en rappers Jay MNG en Berry, die ook al meermaals in onze radiostudio passeerden. Ook dit event is volledig gratis, geen reden om thuis te blijven dus.

JOHN PARM LIVE SHOW Chez ta Mère

Brusselse funk koning John Parm draait, maar maakt vooral ook muziek. Zaterdag geeft hij om 20u30 een live performance in cocktailbar Chez ta mère aan het Fernand Cocqplein. Verwacht je aan released en unreleased materiaal. Betalen doe je enkel voor de drinks.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni