Soundtrack for the summer: Teun Verbruggen

© Kris Verdonck

Brusselse artiesten selecteren hun favoriete tracks voor de zomer. Deze week: jazzdrummer en bezieler van Werkplaats Walter Teun Verbruggen.

Nu concerten weer kunnen (voor een beperkt publiek), greep jazzdrummer Teun Verbruggen zijn kans: in juli en augustus organiseert hij in zijn haven voor experimentele muziek Werkplaats Walter negen Safe ‘N Sounddays, concerten voor 25 mensen met frisse gelegenheidsduo’s. Maar eerst tunet hij je oren met zijn soundtrack voor de zomer.

Daarin zit uiteraard veel jazz, onder meer van het trio rond de Zweedse jazzpianist Bobo Stenson en de een paar maanden geleden overleden legendarische Noorse drummer Jon Christensen. Nog een jazzdrummer die indrukt maakt, is Joey Baron. Hij werkte vaak samen met jazzvernieuwer John Zorn en is hier te horen met ‘Peckerwood’. En dan is er ook nog Paul Motian, de Amerikaanse cultdrummer die standards en bebopcomposities in een heel onorthodoxe bezetting brengt.

1716 teun verbruggen

Uit het legendarische Bitches brew-album van Miles Davis licht Verbruggen het monumentale ‘Pharaoh’s dance’ en van John Coltrane duikelt hij de spirituele parel 'India' op. Maar Verbruggens kijk gaat breder dan jazz. Indietronica van The Notwist bijvoorbeeld, met een betoverende saxsolo van Johannes Enders, heerlijke soul van NxWorries, zijnde Anderson .Paak en beatmaker Knxwledge, en de ongeëvenaarde elektronica van Aphex Twin. Mike Patton van Faith No More duikt ook op de playlist, maar dan in de gedaante van Mr. Bungle.

Lekkers van Sting, Bowie, Prince, The Cure, onze eigen rockgod Mauro en de vrouwen van Le Mystère des Voix Bulgares maken de eigenzinnige maar verrassend zomerse lijst van Verbruggen compleet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?