Het chocolademerk Guérin-Boutron vestigt zich in september in Koekelberg. Het bedrijf, dat een jaar geleden in Gent chocolade begon te fabriceren, verhuist naar Brussel omdat het grootste deel van haar afzetmarkt zich hier bevindt.
![basiliek koekelberg elisabethpark religie kerk](https://wmimages.bruzz.be/styles/1f8c29ed4efcaed916a7e270e4064aaa5d961eac/bulk_image_upload/1523266078/basiliek_koekelberg_elisabethpark_religie_kerk_%28c%29_PhotoNews.jpg?style=W3sianBlZyI6eyJxdWFsaXR5Ijo3MH19LHsicmVzaXplIjp7ImZpdCI6Imluc2lkZSIsIndpZHRoIjoxMjk2LCJoZWlnaHQiOjg2NCwid2l0aG91dEVubGFyZ2VtZW50Ijp0cnVlfX1d&sign=d356e35411b9dfbff6278171609390afc216734dc12d263b1779683717e903d1)
© PhotoNews
| De chocoladefabriek komt in de buurt van de basiliek van Koekelberg
Chocolademerk opent fabriek in Koekelberg
Lees ook: Chocolade-ei van 75 kilo aan Zavel
Guérin-Boutron gaat de chocolade voortaan in Koekelberg produceren, niet verkopen. Een winkel komt er niet, zegt Johann Domas-Conzemius aan BRUZZ. Hij kocht het bedrijf in 2016. Guérin-Boutron zal zich in de omgeving van de basiliek van Koekelberg vestigen, maar waar precies wou hij niet kwijt aan onze redactie.
Het huis kiest ervoor de producten te slijten op de 'Tupperware-manier'. De chocolade kan dus enkel aangekocht worden op demonstraties bij mensen thuis. "Die manier van verkopen hebben we gekozen om ons te differentiëren van onze concurrenten, aangezien geen enkel ander chocolademerk dat doet", zegt Domas-Conzemius.
![Johann Domas-Conzemius, CEO Chocolade Guérin-Boutron](https://wmimages.bruzz.be/styles/944158c1b7568d001a6615c44c04f5a89df9e29d/2018-06/Johann_Domas_Conzemius_CEO_Chocolat_Guerin_Boutron_400px_%28c%29_Marc_Agatone_Gu%C3%A9rin-Boutron.jpg?style=W3sicmVzaXplIjp7ImZpdCI6Imluc2lkZSIsIndpZHRoIjozNTAsImhlaWdodCI6bnVsbCwid2l0aG91dEVubGFyZ2VtZW50Ijp0cnVlfX0seyJqcGVnIjp7InF1YWxpdHkiOjk1fX1d&sign=cf213df6f2910598b518e4dfc298b30a0047756a06fcf85ac26c81582a0864ca)
© Marc Agatone/Guérin-Boutron
| Johann Domas-Conzemius, CEO Chocolade Guérin-Boutron.
De verhuizing naar Brussel heeft voornamelijk logistieke redenen. Er wordt meer chocolade verkocht rond Brussel dan rond Gent, waardoor het praktischer is om een vestiging te hebben in de hoofdstad. Transport, leveringen, workshops en teambuildings zijn makkelijker te organiseren wanneer het bedrijf in Brussel gevestigd is.
In Koekelberg zit ook een vestiging van het chocolademerk Godiva, maar Domas-Conzemius laat weten dat hun locatie volledig losstaat van Godiva. Ze zien het wel als een troef om dichtbij het Belgian Chocolate Village, het chocolademuseum dat eveneens in Koekelberg gevestigd is, te zitten.
![Chocoade Guérin-Boutron](https://wmimages.bruzz.be/styles/944158c1b7568d001a6615c44c04f5a89df9e29d/2018-06/chocolade_guerin-boutron_%28c%29_belafrika.jpg?style=W3sicmVzaXplIjp7ImZpdCI6Imluc2lkZSIsIndpZHRoIjozNTAsImhlaWdodCI6bnVsbCwid2l0aG91dEVubGFyZ2VtZW50Ijp0cnVlfX0seyJqcGVnIjp7InF1YWxpdHkiOjk1fX1d&sign=e7f6dd482e32d276e8400fd43ee9286160988cb85e66368b7ba9ddbf3b971989)
© Belafrika
| Chocoade Guérin-Boutron ging in de Tweede Wereldoorlog over de kop maar werd in 2016 opnieuw opgericht
Lees meer over: Koekelberg , Resto & Bar , Economie , chocolade , Chocolademuseum , Godiva , Guérin-Boutron
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.