Nu ook in Brussel voedseloverschotten bestellen via app

Too Good To Go, een app waarmee je voedseloverschotten van restaurants kan bestellen met fikse kortingen, is nu ook beschikbaar in Brussel. "Too Good To Go redt eten uit de vuilnisbak dat nog perfect consumeerbaar is."

Brussel is daarmee de tiende stad in ons land waar Too Good To Go actief is. De bedoeling van de app is om voedselverspilling tegen te gaan. In veel horecazaken wordt op het einde van de dag voedsel weggegooid dat nog perfect eetbaar is. Daar wil Jonas Mallisse, die de app naar België bracht, iets aan doen.

Eigen verpakking

Op Too Good To Go bestel je een maaltijd die je betaalt via de app en vervolgens met een eigen verpakking kan afhalen. Dat laatste is een bewuste keuze: "Door mensen een eigen verpakking te laten meenemen willen we vermijden dat er nog meer afval gecreëerd wordt. We maken de mensen er tegelijk ook van bewust dat het niet zo moeilijk is om verpakkingen te recycleren," zegt Mallisse.

Too Good To Go
© Too Good To Go

Mallisse en zijn team zijn bewust niet meteen met Too Good To Go naar Brussel gekomen: " We zijn ons al van week één aan het voorbereiden om alles klaar te maken voor het tweetalige Brussel, maar hebben bewust even gewacht met de lancering in de hoofdstad. De app moest eerst helemaal op punt staan voor we hem zouden lanceren in de grootste stad van het land," vertelt Mallisse.

50 restaurants doen mee

In minder dan twee weken hebben Mallisse en zijn team in Brussel al meer dan 50 enthousiaste handelaars gevonden die deel willen uitmaken van de app. Dat gaat van bekende ketens als Exki en Foodmaker tot locale zaken als l'Atelier in de Franklinstraat bij Schuman en Boco op de Louizalaan.

Dat Too Good To Go even succesvol zal worden in Brussel als in de andere steden in ons land, daar twijfelt Mallisse niet aan. "Als de handelaars zo enthousiast zijn, kan ik mij niet inbeelden dat de consument dat niet is."

Meer info over Too Good To Go vind je op hun Facebook-pagina, hun Instagram-profiel of op de website van het project.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?