In de Haven van Brussel is het nieuwe Bouwmaterialendorp ingehuldigd.

Bouwmaterialendorp van Haven van Brussel officieel ingehuldigd

EDB
© Belga
23/03/2018

In de Haven van Brussel is het gloednieuwe Bouwmaterialendorp op vrijdag 23 maart 2018 ingehuldigd. De drie nieuwe magazijnen moeten de distributie van bouwmaterialen aan particulieren en professionelen bij grote renovatieprojecten beter integreren in de stad.

De architecten richtten zich bij de bouw specifiek op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van het natuurlijke licht en het regenwater wordt opgevangen. De Haven van Brussel, eigenaar van het gebouw, plaatst binnenkort ook zonnepanelen op de daken van het Bouwmaterialendorp. Zo worden huurder Mpro en de naburige onderneming CCB van groene stroom voorzien.

Het bouwmaterialenbedrijf Mpro huurt de nieuwe magazijnen voor de komende dertig jaar en verbindt zich er zo toe om jaarlijks minstens 210.000 ton goederen via de waterweg te vervoeren. De investering van 8,4 miljoen euro werd volledig gefinancierd door de Haven van Brussel.

Naast de groothandelsactiviteiten die het complex huisvest, worden er ook materialen met toegevoegde waard zoals tegels, hout, sanitair of verwarming verkocht.

De komst van het Bouwmaterialendorp draagt tegelijkertijd bij tot de realisatie van het Kanaalplan van het Brussels Gewest. De verhuis van Mpro zorgt ervoor dat hun huidige terrein vrijkomt. Zo worden de bouw van de Picardbrug en van een nieuw regionaal park op de linkeroever van het Bécodok mogelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Haven van Brussel

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni