Kraantjeswater

| Kraantjeswater.

Brussels water wordt vanaf volgend jaar duurder

© BRUZZ
21/11/2019

De tarieven van Vivaqua, de waterdistributeur in het Brusselse Gewest, worden vanaf 1 januari 2020 verhoogd met 2,19 procent. Dat weet de RTBF.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: op woensdagavond keurde de Brusselse regulator voor water, gas en elektriciteit Brugel de aanvraag van Vivaqua voor een verhoging van de Brusselse waterfactuur met 2,19 procent goed. Het is de eerste indexering sinds 2014 en de eerste keer ook sinds de Brusselse regering niet langer verantwoordelijk is voor de goedkeuring van de prijswijzigingen.

Vivaqua wil de consument geruststellen: "Voor een tweepersoonshuishouden met een normaal waterverbruik van 35 kubieke meter per jaar per persoon gaat het over een stijging van ongeveer 5,52 euro per jaar, inclusief btw", klinkt het bij directrice Laurence Bovy, die er ook op wijst dat water in Brussel het goedkoopste in België zal blijven.

Volgens de directrice is de stijging van de eigen kosten de eerste reden voor de indexering: "Denk aan de kostprijs van materialen en energie. Verder moeten we ook het rioleringssysteem renoveren dat in een betreurenswaardige staat verkeert", zegt ze aan de RTBF. "We hebben ook besloten onze diensverlening te optimaliseren: zo hebben we een vijftiental medewerkers aangenomen voor de klantendienst. Ook dit kost geld."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Samenleving , waterprijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni