Cruiseschepen vinden opnieuw hun weg naar Brusselse cruiseterminal

© Haven van Brussel
| De Brussels Cruise Terminal.

Na een paar moeilijke jaren kan de Brusselse cruiseterminal in Neder-Over-Heembeek eindelijk opnieuw ademhalen. In de eerste helft van 2022 mocht de passagiersterminal van de Haven van Brussel zo'n 50 cruiseschepen verwelkomen.

Dat meldt BX1 zaterdag. Dat is een groot verschil met de voorbije twee jaren, want door de coronapandemie werden zo goed als alle schepen in die periode geannuleerd.

Moeilijke start

De Brussels cruiseterminal maakt deel uit van het Kanaalplan en is de passagiersterminal van de Haven van Brussel. Met een kade van 240 meter lang en 12 meter breed kunnen hier riviercruises aanmeren met plaats tot 200 passagiers.

Voor de start van de coronacrisis in maart 2020 kwamen er 19.000 passagiers per cruise naar de hoofdstad, laat de Haven van Brussel weten.

Maar zoals de hele toeristische sector kregen ook cruises het zwaar te verduren tijdens de coronapandemie: in 2020 werden 64 van de 68 geboekte cruiseschepen geannuleerd. In 2021 waren er 64 boekingen, waarvan uiteindelijk een tiental schepen effectief zijn aangemeerd in Brussel.

Dit jaar zijn er tot dusver een vijftigtal cruiseschepen aangemeerd. Het lijkt er dus op dat de terminal eindelijk weer op volle toeren draait.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?