De noodcentrales 112 en 101 werven aan

© PhotoNews

Vanaf 13 september werft de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken operatoren voor de noodcentrales 112 (ziekenwagen/brandweer) en calltakers voor de noodcentrales 101 (politie) aan in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) maakte vorig jaar 1,5 miljoen euro vrij om 36 extra calltakers aan te werven in 2019 voor de 101- en 112-centrales. De centrales, waar alle noodoproepen binnenlopen, kampten met een nijpend personeelstekort.

Op dit moment werven de noodcentrales van Vlaanderen, Brussel en Wallonië operatoren en calltalkers aan. Zij zijn de eerste schakel in de hulpverleningsketen. Hun opdracht is om oproepen te behandelen van mensen die in nood zijn.

Om te solliciteren moet de kandidaat houder zijn van een diploma hoger secundair onderwijs. Er is een gespecialiseerde opleiding voorzien voordat een kandidaat een stage kan volgen en in dienst kan treden.

Om calltaker/operator te worden in de noodcentrale 101 in Brussel kunnen kandidaten via deze link solliciteren tussen 13/09/2019 en 10 oktober 2019. Voor de vacature in Brussel behoort een kennistest van het Frans tot de selectieprocedure.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?