“Het wordt erg moeilijk om iemand met de juiste vaardigheden aan te werven voor dat bedrag,” aldus Vanraes

Directeur GIMB: ‘Nieuw loonplafond te laag’

VT
© BRUZZ
12/04/2018

Het loonplafond van 120.000 euro per jaar voor de nieuwe directeurs bij de Gewestelijke Investeringsmaatschappij GIMB is niet marktconform. Dat zegt ondervoorzitter Jean-Luc Vanraes. Volgens hem wordt het aan de nieuwe voorwaarden moeilijk om gekwalificeerde mensen te vinden.

Op woensdag raakte bekend dat de regering de nieuwe statuten van de Gewestelijke Investeringsmaatschappij goedgekeurd heeft. Daarin staat onder andere dat de nieuwe directeurs maximum 120.000 euro per jaar mogen verdienen. De nieuwe regels komen er nadat vorig jaar controverse ontstond over het salaris van de vier directeurs, die samen meer dan een miljoen euro per jaar mochten opstrijken.

Twee directeurs, Vanraes en zijn collega Serge Vilain, blijven voorlopig nog even op post bij de GIMB. Wanneer zij vertrekken, zal er iemand aangeworven worden aan de nieuwe voorwaarden. Of dat lukt, valt echter af te wachten, volgens Vanraes. "Het wordt erg moeilijk om iemand met de juiste vaardigheden aan te werven voor dat bedrag."

Volgens de ondervoorzitter, die zelf meer dan 200.000 euro per jaar verdient, is het nieuwe maximumloon niet marktconform. “Kijk maar naar wat iemand in de bancaire sector met vijftien jaar anciënniteit, voldoende talenkennis en kwaliteiten doorgaans verdient,” klinkt het.

De eerste nieuwe directeurs worden normaal gezien in de loop van volgend jaar aangeworven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Politiek , gimb

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni